Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Docela by mě zajímalo, jestli se v jiných evropských zemích řeší školní přezouvání v takové míře,

Zdroj: https://lucietykalova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=803062

Klidne poreferuji jak je to v Belgii. Naprosto opacny extrem. Nikdo se neprezouva. Krome soukromych jesli/skolky, kde nechavali deti bez boticek proste deti travi cely den v botach. Coz je neprijemne hlavne v zimnich mesicich (jednak kvuli tomu co na botech nanosi - nastesti tu tolik nesnezi a dale kvuli tomu, ze se jim noha cely den pari v zimni bote). Kdyz jsem se to snazila ve skolce resit a navrhnout prezouvani, bylo mi receno, ze deti chodi behem dne nekolikrat na dvur a nikdo nebude cekat az se vsechny prezuji/vyzuji. Takze to opravdu radeji "cesky system". Z meho detstvi si nepamatuji, ze by nas nekdo nejak vyrazne prudil, myslim, ze meli vsichni boty v satne a na zadny vetsi problem si nevzpominam. Na stredni uz to ucitele prehlizeli.

1 0
možnosti

Já bych řekl, že největší problém je ministerstvo a jeho tým odborníků, poradců a výzkumníků.

Za 35 let intenzívní podpory školství, jsme se dostali z 6 místa na 160 místo ve srovnávacích testech.

1 0
možnosti
Foto

Miluju film Bota jménem Melichar a odkazovala jsem na něj dceru, když se přela s třídní učitelkou o přezouvání. Přijde mi to celé úsměvné. I váš článek. O přezouvání totiž vůbec nejde. To se jen tak zdá, že se řeší přezouvání.

0 0
možnosti
Foto

Vida, a já si myslel, že se ve sborovnách nejvíce řeší učitelské platy :)

Ale ad přezouvání ... možná to nadlidské úsilí vynaložené na tuto kontrolu je atavismus z dob, kdy hygiena byla ono pomyslné "gró" a její nedostatek znamenal šíření moru a cholery :)

0 0
možnosti
Foto

Mě velice mrzí, že většina diskutujících nepochopila smysl mého článku. Já přece nemám vůbec nic proti přezouvání, ale vadí mi to zbytečné množství energie, které učitelé tráví řešením tohoto problému a kontrolou přezutí u žáků. To je vše.

1 1
možnosti

Přezouvání bylo u nás zažité už za První republiky.

Má li se žák přezouvat - nechť se přezouvá a nevymýšlejme důvody, proč to nejde.

Naše školství má větší problémy, než jsou vaše papuče.

Kvalita našeho školství po 30 letech reforem spadla z 6 místa na 160.

2 0
možnosti

J96a19n 75M60a79r88e50k

18. 6. 2023 17:44

Paní Tučková, té blbé poznámky Tomáš Jonáše si nevšímejte, zapoměl si vzít ráno prášky....ale představte si, jak muselo být té stonožce, co mněla práce s obouváním, sotva se oběda dočkala začala se zouváním.....když pak šla k ševci na podražení bot, zjednala si nákladák....chudák holka...

2 0
možnosti

Největší problém českého školství? Paní Tučková.

3 6
možnosti

Nepřezouvání je nesmyslné a je omluvitelné tak maximálně v létě za dobríého počasí. Kdy se dají nosit třeba sandály a podobné vzdušné boty. Ale npřezouvat se a nosit po celý den boty určené do zimní nepohody nebo boty určené do mokrého počasí je minimálně hloupost. Nebo hygienická trestuhodnost. Už za nějakou hodinu se noha zapaří a bakterie na kůži se začínají množit. A na konci dne je noha v takové botě doslova mokrá. Je to tak nejlepší cesta, jak získat z těch zapařených nohou na nehty plísňová onemocnění a na spodní část nohy všelijaké opruzeniny, puchýře a nakonec i vyrážky a alergie. Navíc v takové třídě to musí na konci dne pěkně smrdět, zapařená zpocená noha s pomnoženým množstvím bakterií vytváří takové množství plynného smradíku, že už to i uzavřená těsná bota nedokáže udržet a ty smradíky tak bakteriemi vytvořeným přetlakem unikají do třídy a vytvářejí příslušnou smradlavou atmosféru.

A komu vadí bačkory jako přezůvky dovnitř školy, nikdo mu nebrání, aby si třeba na přezutí pořídil třeba nějaké vzdušné děrované slušivé polobotky.

6 1
možnosti

V zásadě souhlasím, ale.pak by to mělo platit i pro učitele. Já když jdu do kanceláře bez sandál, také se přezouvám do žabek, abych se nezapařil.

0 0
možnosti

častokrát sundat boty je projevem úlevy. Zároveň si všímám třeba na videu které občas Američané točí o jiných mravech u nás, jak přichází na to, že mít doma boty je vlastně horší než přezouvat se.

4 0
možnosti

on je to spíš problém váš ..

4 1
možnosti
  • Počet článků 62
  • Celková karma 26,45
  • Průměrná čtenost 8597x
Středoškolská učitelka, dvojnásobná maminka, kuchařka, vášnivá čtenářka, filmová fanynka.

Postřehy z mé učitelské praxe můžete najít na: 

https://open.spotify.com/show/4OctaK4a1JD7eT2hTJx5CJ?si=0a9ecd2fe2ff48fe

https://www.facebook.com/Ucitelsky.denicek/

https://www.facebook.com/lucie.tykalova

http://instagram.com/lucka_tykalka

Seznam rubrik