Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Vy učitelka, manžel učitel - co vám brání, abyste svým dětem dopřáli kvalitní vzdělání doma?

4 6
možnosti
ZR

Jo....a kdo bude vydělávat? To už nebude asi ani na byt za Prahou....

4 3
možnosti
RC

Jakože nikde jinde na světě není tak dobré vzdělání jako v Dejvicích?

Vaše daně chodí vaší obci, kde bydlíte. Ale po jiné obci se dožadujete, aby zajistila vzdělání pro vaše děti. Přijde vám to normální?

7 3
možnosti
Foto

To mě taky překvapilo. Občas sami sebe zavřeme do klece díky své vlastní umanutosti.

1 0
možnosti
PD

P91e23t62r 29D45r83a63p91a75l

31. 5. 2023 15:37

A jak by to tedy mělo fungovat, podle čeho by měly školy nabirat zaky? Když prostě kapacita nestaci poptávce, nějaký omezovací systém být musí. A bydliště ve spádové oblasti je logicky parametr

13 1
možnosti
Foto

Lucie, pan Lacina Vám neodpoví. Protože tenhle průšvih začal v letech 2008-9, kdy začaly rodit silné ročníky (jako Vy). O této situaci se tedy ví asi 15 let.

Žijeme v zemi, kde se všechno plánuje maximálně 4 roky dopředu v souladu s volebním obdobím. Představa, že by se objevil kdosi, kdo by řekl, bacha, za 15 let bude problém, musíme jej začít řešit teď, je ve sféře scifi.

Stále více se ukazuje, že demokracie má své limity. Přeji Vaší dceři úspěch, ať se dostane tam, kam ji srdce bude táhnout.

14 1
možnosti
RC

Ono to taky není úplně jednoduché naplánovat, když se najdou lidi, co nebydlí v Praze, ale ausgerechnet chtějí, aby tam děti chodily do školy. Dá se tohle nějak naplánovat? Jak?

8 2
možnosti
PK

Je to těžké když se většina valí do Prahy a okolí. Moudřejší jsou země jako Švýcarsko, nenechalo si vyrůst jedno velkoměsto a pak dlouho nic ...

5 0
možnosti
PK

Fakt ale je - co je neobsazených kanceláří, home office nezanikne a staví se další a další ...

0 0
možnosti

Každý by chtěl žít v Dejvicích.

1 3
možnosti
Foto

Můj syn má trvalé bydliště v Praze. V obci, kde bydlíme, je školka, kam se nedostanou ani čtyřleté děti. Je vidět, že nebydlíte v Praze či v jejím blízkém okolí.

1 0
možnosti
Foto

Pokud by jste napsala kritický blog o školce v obci ve které skutečně bydlíte tak je to pochopitelné. Vy jste se ovšem chtěla nacpat tam kde nebydlíte. I rodiče dětí kteří bydlí přímo v Dejvicích, zaplatili si drahé byty a platí drahé nájmy chtějí své děti dát do školky tam kde skutečně bydlí. Ani pro některé z nich se tam nenašlo místo...

10 4
možnosti
Foto

Domov? Místo kde bydlíte nepovažujeme za svůj domov? Proc se divíte, že se Váš syn nedostal do školky v místě kde nemá trvalé bydliště?To by přece nebylo fér vůči těm kdo skutečně v Dejvicích bydlí.Prednost mají také starší děti před mladšími.My na venkově takové starosti naštěstí nemáme.A je ovšem také pravda,že minulé vlády spaly a neudělaly nic.Kdo si ještě vzpomene na reklamy které hlásaly,že z výnosů EET se budou stavět školky.Kde jsou...?

8 4
možnosti
LH

Na co školky... je přece málo dětí.... neužíví budoucí důchodce...

4 0
možnosti
  • Počet článků 62
  • Celková karma 26,45
  • Průměrná čtenost 8597x
Středoškolská učitelka, dvojnásobná maminka, kuchařka, vášnivá čtenářka, filmová fanynka.

Postřehy z mé učitelské praxe můžete najít na: 

https://open.spotify.com/show/4OctaK4a1JD7eT2hTJx5CJ?si=0a9ecd2fe2ff48fe

https://www.facebook.com/Ucitelsky.denicek/

https://www.facebook.com/lucie.tykalova

http://instagram.com/lucka_tykalka

Seznam rubrik