Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RP

Tak doufejme, že se po tom skokovém příhozu adekvátně zvedne i kvalita vzdělávání...

3 1
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
1 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
3 0
možnosti
JZ

Existuje jistá sorta lidí, kteří prostě rádi dřou za málo peněz. Z nějakého nepochopitelného důvodu jsou na to za sebe hrdí a z jakýchsi snad morálních zásad kategoricky odmítají možnost flákat se za hodně peněz.

Proč jsou na sebe hrdí asi chápu - co jim zbývá, nějak si před sebou blbou práci obhájit musí. Ale proč nejdou třeba učit, nebo na nějakou jinou pozici, o které tak přesně ví, jaká je to dobře placená pohoda, to prostě nepochopím.

0 0
možnosti

Ten začátek je hodně ubohý.

Možná by někdo by asi i šel učit, ale vy byste ho mezi sebe nepustili a taky nemá potřebný certifikát.

0 0
možnosti
TC

učitelé uči to samé dokola podle osnov každý rok odznova. připomíná to práci v továrně u pásu, co 45 min přestávka, ve 14h padla, v teple, suchu. já nevím co ještě chcete ženská

2 10
možnosti
JZ

Abyste si tu pohodu šel též vyzkoušet, učitelů je málo.

6 3
možnosti
MK

Takže, pokud učíte víc než 19 let(omlouvám se) máte plat cca 33600...dle vašich aktivit to vypadá,že jste skvělá obětavá učitelka a ředitel pokud to vidí má možnost Vás ohodnotit další prémií v řádech tisíců. To mi už připadá celkem slušné,neříkám,že horentní. Letos Vám přidají,napřesrok také a ne málo vzhledem k tomu,jak si na tom stát stojí a komu nedá to,co dá učitelům,protože na to prostě nebude - dělník má taky jen dvě ruce a firmy šidí na daních kde se dá(jeden hloupý příklad - boj proti EET)..,,sumasumárum mi to připadá jako adekvátní ocenění vaší práce a poslání,kteým by povolání kantora mělo být...tedy,za mě bylo.....Vám ne?

2 1
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
1 1
možnosti
RK

R51a30d32i36m 46K76a84l20a22s

6. 11. 2019 18:36

Mě fascinuje jedna okolnost. Jsme poměrně malá země, lze předpokládat, že významných talentů se v naší zemi úměrně populaci mnoho nenajde. Rozhodně si nemůžeme dovolit s nimi plýtvat. Měli bychom se snažit vytěžit z nastupující generace maximum, rozvíjet ji. Před pár lety jsem sledoval jakýsi pořad, kde bylo konstatováno, že naše školství ještě do jisté míry připomíná to, které bylo progresivní za Marie Terezie. Věřím, že se za těch pár let možná i něco změnilo, ale do jaké míry netuším.

A k tomu je tu pohled společnosti, která má snad i pocit, že podstatné je až vysokoškolské vzdělání. A ono je to z části dost možná i naopak, protože jinak se pravděpodobně snažíme stavět onen univerzitní dům od střechy. Třeba se nám to i podaří, ale takový postup bude jistě náročnější a možná tu střechu budeme stavět na zcela nepříhodných základech.

Základní a střední školy jsou chápany v podstatě jako povinná trestná kolečka, na která může dohlížet takřka kdokoliv, kdo absolvuje nekonečné tříměsíční pedagogické minimum. Financování našeho školství je k tomu dlouhodobě bídné a s těmito startovacími podmínkami očekáváme, že budeme produkovat špičkové sprintery, kteří naši zemi vymaní z montovacích oválů, chcete-li pásů.

Myslím si, že jestli chceme mít nějakou budoucnost, měli bychom se vážně zamyslet a nepřemýšlet jen o tom, jestli si nějaký nenáviděný učitel na prázdninách vydělá o tisícovku měsíčně více. Ono i pro učitele bude totiž platit to, co v úvodu říkám o naší populaci obecně. Dobrý učitel jistě neroste na stromě, ne každý má pro toto povolání vlohy a pokud se dnes vydává učit i ten, kdo nesehnal jinou práci, jaké ovoce takový přístup asi přinese? Škoda pak každého, kdo by mohl a má vynikající předpoklady učit a neučí. Není takových lidí nekonečně mnoho.

Ano, státní rozpočet má omezené možnosti, ne na vše máme peníze, ale jednou z cest, jak do budoucna finance získat, jsou investice a to mimo jiné do vzdělání, ke kterému kvalitní pedagog jistě patří.

3 0
možnosti
KK

Nevím, jak to mají středoškolští učitelé, ale od kdy je pracovní doba zaměstnanců 42 hodin týdně?

3 0
možnosti
JK

Diskutující většinou nemohou jít učit, neboť jim chybí dané formální vzdělání :-)

9 1
možnosti
BM

Případně jakékoliv, vedle toho povinného.

5 2
možnosti
PL

P68e15t32r 84L59a71n17g95e97r

6. 11. 2019 17:47

Je dobře paní kolegyně, že máte ještě chuť lidem něco vysvětlovat. Jsem o půl generace starší než vy a nad podobnými kecy, jako má pan Svoboda dnes už jen mávnu rukou, pomyslím si něco o hloupém člověku a pokud nemohu odejít z jeho přítomnosti, "vypnu se" a raději čas věnuji rozmýšlením nad plány se studenty.

Jinak jste to popsala dobře, ale nevidím tam(možná jsem přehlédl) večerní divadelní představení, exkurze, sportovní a turistické akce a výlety.

Karma a dík za blog.

21 2
možnosti
Foto

Panu Svobodovi bych doporučil, aby si našel jiné zaměstnání. Všude chybí lidi, takže by to neměl být problém.

Za blog KARMA! R^

16 3
možnosti
PL

P21e19t77r 23L31a45n86g38e44r

6. 11. 2019 17:33

Svoboda je jenom prudič, dnes se tomu říká troll. Prostě se jen baví a čeká, kdo ho nakrmí.

3 3
možnosti
  • Počet článků 62
  • Celková karma 26,45
  • Průměrná čtenost 8597x
Středoškolská učitelka, dvojnásobná maminka, kuchařka, vášnivá čtenářka, filmová fanynka.

Postřehy z mé učitelské praxe můžete najít na: 

https://open.spotify.com/show/4OctaK4a1JD7eT2hTJx5CJ?si=0a9ecd2fe2ff48fe

https://www.facebook.com/Ucitelsky.denicek/

https://www.facebook.com/lucie.tykalova

http://instagram.com/lucka_tykalka

Seznam rubrik