Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

To je zajímavé. Na obor pedagogiky Karlovy univerzity se letos hlásilo asi 7 tisíc lidí, přijali jich asi 1600. Na Hradeckou fakultu se hlásilo 6 tisíc, přijali 1500. Tak je to každý rok. Proč je tedy těch učitelů nedostatek, když je o toto studium takový zájem?

18 0
možnosti
Foto

Protože během studií, případně krátce po nich, začínající učitel zjistí, o čem učitelství je, a ze školství odchází.

1 1
možnosti
ŠB

Díky za váš text. Nicméně některé příspěvky v diskuzi..... No, snad vás to neodradí. Kéž by podobných pedagogů bylo víc...

8 0
možnosti
Foto

Děkuji Vám. Příspěvky v diskuích mě nerozhodí, už jsem si ale zvykla, že sdělit něco někomu, kdo nechce nic slyšet, je marné.

3 0
možnosti
JC

Oproti opravdovým pracujícím se máte božsky. Ostatně soudím, že učitelé by měli mít expirační dobu, jako mají laboranti u roentgenu. Cca po 15ti letech by cca 5let museli dělat něco jiného. Pak by se mohli do školství vrátit. Myslím, že by si školství po té zkušenosti víc vážili.

16 8
možnosti
RP

To je fakt. Tím by se obvyklá 80% koncentrace Hajských v učitelském sboru mohla trochu naředit...

0 2
možnosti
JR

J52a69n 29R43o50s37a

7. 11. 2019 9:07

Moje mama byla ucitelka a moje sestra je ucitelka. Svoje pohadky vypravejte nekomu jinemu. Po 20 letech uceni nepotrebujete pripravu, pohotovosti je malo a mate se jak cunata v zite.

14 11
možnosti
RK

Paní Tykalová proveden rozbor své náplně práce, připojí hodiny a časy a pak přijde někdo a napíše něco o tom, že zná nebo má doma učitelku, a že jsou to nesmysly a výmysly a povýšenecky odchází.

Já takové jednání považuji za ignoranství. A mimo jiné takový příspěvek přesně dokládá, že je nejvyšší čas do vzdělávacího systému investovat. Proč?

Nemám důvod nevěřit někomu, kdo jde se svou kůží na trh ve veřejném blogu a kdo může být konfrontován se svými stanovisky nejméně ve své zaměstnání... To bych musel snad jedině uvažovat o tom, že celý blog je falešný. Nemyslím si.

Ale pokud náhodný přispěvatel zná ve svém okolí někoho, kdo se snad i ve škole fláká nebo si nedělá přípravu, rovná se, neobměňuje výuku, protože už jen děti jsou jiné než ty před dvaceti lety, natož možnosti, pak tím jen potvrzuje skutečnost, že ve školství chybí lidé. Chybí kvalitní lidé - kvalitní učitelé, které by ovšem bylo nutné zaplatit... Finance jsou jedna ze základních motivací při výběru povolání.

A tak i Vy alibisticky spoléháte, aniž byste si to uvědomoval, že se ráno bude ve třídě hlásit paní Tykalová, která svou práci i přes nevyhovující podmínky bere vážně a bude pracovat, jak nejlépe bude umět. Jenže ten problém je v tom, že už i paní Tykalové dochází trpělivost... Popřemýšlel bych, kam takový stav povede a jak to bude vypadat, když výuku našich dětí bude zajišťovat především Vaše rodina. A já osobně o tom asi ani uvažovat nechci.

5 0
možnosti
JK

Stavka mela byt jindy a kvuli necemu jinemu. Kdyby byly ucitelske odbory co k cemu, tak uz mely ucitele davno mzdy vysoko nad prumerem. Tady mohou litovat, ze nikdy nemely a ani ted nemaji nejakeho Ratha, ktery by to umel politicky prodat.

2 0
možnosti
Foto

Můj článek vůbec nebyl o stávce.

1 0
možnosti
Foto

Učitelé si vylobovali to,že jiní vysokoškoláci učit nemůžou dokud si neudělají pajdák. Považuji to za velkou chybu.

9 2
možnosti
JN

Neřekl bych, že si to vylobovali učitelé, a navíc to Vaše tvrzení je nepřesné: ono obvykle stačí, když člověk bez pedagogického vzdělání poté, co začne učit, příslušné studium zahájí.

3 0
možnosti

Mám jednu učitelku doma, tak vím, jak se věci mají. 20 učebních hodin týdně a na přípravu a vše ostatní dalších max. 10hodin. Asi tam na te soukrome skole máte otrokáře nebo si neumíte zorganizovat čas. U nás (JM) nemá žádná žena pracující v místě na jakékoliv pozici vyšší plat než pedagog.

23 4
možnosti
JN

Ono je ovšem dosti liché posuzovat něco podle jednoho pedagoga. Já Vám mohu říci, že učím na státní škole a úvazek mám letos stejně jako autorka článku rovněž 28 hodin, protože zrovna tak jako je nedostatek češtinářů, je i nedostatek informatiků (samozřejmě, že ty hodiny nad základní úvazek 21 hodin jsou placeny jako přesčasové a i díky tomu můj plat není až tak špatný).

A přípravy? To je rovněž individuální a závisí to např. na tom, jaký předmět člověk učí: je logické, že třeba učiteli angličtiny zaberou přípravy na hodinu více času než např. učiteli TV.

7 0
možnosti
JB

J71a96n 37B31r17o63ž

6. 11. 2019 23:35

Bohužel učitelek/učitelů s vaším přístupem je tak 30%. Ostatní proplouvají nemotivujícím systémem léta. Proto se nedivte té nevoli, že se nyní tak razantně přidává paušálně, bez vlivu na kvalitu. A to v době, kdy většina soukromých firem platy nezvyšuje. Další věcí je vzdělávací systém obecně. Firmy nemají kde brát hotové odborníky, protože vzdělávací systém je 100 let za opicemi.

13 0
možnosti
JK

jezis, jako by to v jinem oboru bylo jinak. to je zase objev. opravdu odbrych lidi v kazde profesi je tak 10%. polovina lidi je pouzitelna a zbytek se veze, protoze nikdo lepsi na trhu prace zkratka neni.

3 0
možnosti
  • Počet článků 62
  • Celková karma 26,45
  • Průměrná čtenost 8597x
Středoškolská učitelka, dvojnásobná maminka, kuchařka, vášnivá čtenářka, filmová fanynka.

Postřehy z mé učitelské praxe můžete najít na: 

https://open.spotify.com/show/4OctaK4a1JD7eT2hTJx5CJ?si=0a9ecd2fe2ff48fe

https://www.facebook.com/Ucitelsky.denicek/

https://www.facebook.com/lucie.tykalova

http://instagram.com/lucka_tykalka

Seznam rubrik