Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Vrcholem je, když si takové rádoby drsné slepičky s fekálním slovníkem povídají na dětském hřišti v blízkosti vaší tříleté ratolesti. Pokud je požádáte, aby se před tou malou trochu krotily, myslíte, že jim to v těch mozečcích dojde a zastydí se? Ani náhodou, jedině vám něco sprostě odfrknou... a co s nimi? Vyfackovat je nesmíte.

2 0
možnosti
Foto

Děvčata se snažila vzájemně předhánět ve vulgarismech, to je takový nepsaný zákon, když se mladí baví mezi sebou. My říkávali vole, teď se říká pi-o vole, trochu si to okořenili, ale výsledek je stejný, ukázat před kamarády, že nejsem trapka a že to umím rozbalit.

Znám plno mladých lidí, kteří takovým způsobem mezi sebou komunikují, ale když je potkávám osamoceně a hodíme řeč, všechny tyto výrazy se vytratí, jsou to zase oni, takoví jací jsou doopravdy, ta skořápka tvrďáka spadne a já mám milé společníky na procházce se svým psem.:-)

2 0
možnosti
PS

Karma. Paní autorko, není třeba až tak fyzicky trestat potomky. I když... když si utahuji z pravé kůže opasek, říkám si, že tímto opaskem (zděděný po mém otci) nás měl taťka více trestat. Základní zásady slušnosti nás rodiče naučili, což o to.Hlavně ale, pokud šlo o vzdělání, učení se trpělivosti. Probudit vřelý zájem o učení v mladosti. Jak to učil náš velikán J.A.Komenský. Psychické tresty též zabírají...zákaz užívání mobilu, tv, apod. Prostě odejmout na určitý termín (týden, atp.) "hračku", zálibu.

K článku - ptáka poznáš po peří, člověka po řeči. Když se z jeho úst line kanál, zapáchá to až. Zdravého rozumu je všem třeba a bude líp...R^

1 0
možnosti
MJ

Přibližně 25% lidí má podprůměrný intelekt, cca 50% lidí má průměrný intelekt a kolem 25% procent lidí má nadprůměrný intelekt. Vy jste asi potkala ty první nebo ten slabší průměr.

1 0
možnosti
MP

Mne ani tak nevadilo jak se holky bavily, proti vulgárním výrazům nic nemám. Ale to, že je používaly úplně blbě. Mne příjde, že nadávaly jenom kvůli nadávání a ne proto, že něco chtěly říct...

To jsem si také doma odpozoroval, že mládež má potřebu se vyjádřit, ale neví jak a hlavně co...

3 0
možnosti
PH

Že jo, jako, no jako, prostě jako tak, no, jako, to dáme, co jako to, prostě.

1 0
možnosti
PH

To byl nějaký slabší oddíl:

Holka v autobuse, Tak 13, 14: "Já včera koukala na porno a tam jí chlap kouřil p..u!"

Tahle věta zaujala jakousi starší paní, a aby samu sebe dostala ze šoku, tak se ptá: "Ale, promiň, kouří se snad penis, s tamtím je to úplně jinak."

A holka: "Co tě nemá, pták se báguje!"

A smích. Holky už to znaj.

1 0
možnosti
Foto

Já synkovi říkala, že bezdůvodně použité sprosté slovo je hloupé a plyne z nedostatku fantazie a slovní zásoby. Zabralo to.

Na druhou stranu, když se třeba kladívkem máznete do palce, jémináčku vám nepomůže, ale ku*va jo :-P

5 0
možnosti
PS

Fyzioterapeuti říkají, že ta noha, pokud se do ní kopnete, potřebuje ránu dostat. Každý jedinec dobře ví proč a zač to má. Navíc platí:

„Člověk nemůže sám sebe předělat, aniž by netrpěl, protože je obojím. Mramorem i sochařem.“ » Alexis Carrel. V roce 1912 obdržel Nobelovu cenu za fyziologii.

0 0
možnosti
Foto

milá Lucko

píšete, že pokud bude takto mluvit Vaše dcera, zcela jistě dostane přes hubu.

Moje dcera je přesně v tomto věku, 14,5roku v tercii na gymplu a "přes hubu" už za to párkrát dostala - obrazně i doslova

Momentálně jsme ve fázi, kdy řešíme jen jak mluví s námi a před námi, Tam si snaží dávat pozor. Ale v okamžicích vzrušení jí občas něco ujede a z toho usuzuji, že jste určitě psala i o ní. :-(, že přesně takhle se spolužačkami mluví.

Na druhou stranu i my jsme frajeřili a používali slova za hranou. Jen dnes je ta hrana jinde. Byly doby, kdy "vole" bylo uplně mimo. Dnes je to čajíček.

Takže poučení otce pubertálních dcer:

1_naučit děti rozlišovat (těžké)

2_jít dobrým příkladem (velmi těžké)

Ale hlavní je se z toho nepo...t :-)))

3 0
možnosti
PL

Takovou mluvu pamatuji již od svých některých vrstevníků a jejich rodičů. Jinak je takových vulgárních dětí méně, jenom ty vulgárnější jsou i více slyšet.

2 0
možnosti
PS

Souhlas, nastupující generace je nadějí na kultivovanější společnost. Nyní jde o to, aby si svobodně dívky vybírali partnera pro život, pro život do nepohody. Pak spolu budou mít potomky, kteří budou ještě lepší. V tom je kultura a životní styl v Evropě proti světu napřed. Zvláště proti světu, kde lempl si může pořídit i čtyři manželky a ony musí souhlasit! Potom spolu mají jaké potomky, kteří vyrůstají bez lásky a porozumění?

1 1
možnosti
PK

V takové Ostravě by se jednalo o zcela běžnou společensky přípustnou konverzaci :-).

Spíš než o věku to vypovídá o prostředí, ze kterého děvčata pocházejí - určitě se nijak významně nebudou lišit od svých rodičů... a za pár let se obdobně budou vyjadřovat i jejich dcery.

Ale máte "dobrýho pamatováka" - záznam oné diskuse působí naprosto věrohodně :-).

5 0
možnosti
  • Počet článků 62
  • Celková karma 26,45
  • Průměrná čtenost 8597x
Středoškolská učitelka, dvojnásobná maminka, kuchařka, vášnivá čtenářka, filmová fanynka.

Postřehy z mé učitelské praxe můžete najít na: 

https://open.spotify.com/show/4OctaK4a1JD7eT2hTJx5CJ?si=0a9ecd2fe2ff48fe

https://www.facebook.com/Ucitelsky.denicek/

https://www.facebook.com/lucie.tykalova

http://instagram.com/lucka_tykalka

Seznam rubrik