Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

No Lucie, Vy jste mi udělala radost. Konečně rozumná mladá žena, co se stravování týká.

Já se držím celý život rad své babičky. Tělo si samo řekne o to co mu chybí, tedy je mu třeba vyhovět, ovšem s množstvím to nepřehánět.

Malá tuková zásoba je třeba, když přijde nějaká padouchlina, říkala a dožila se, podle svého receptu, 92 let.V

0 0
možnosti

Pokud jde o dospělé a svéprávné jedince, ať si s vlastními chutěmi a tělem nakládají dle libosti. Horší je, když ta, co nežere maso, krmí dítě odmalička takovými žvásty jako: "U nikoho nic nejez, nebo tě bude bolet bříško a umřeš."

Protože co kdyby, ó hrůzo, holka snědla v buchtě vajíčko. Co na tom, že šestileté děvče krmené semínky je vysoké jako moje tříletá dcera, alternativní maminka je holt navzdory základnímu vzdělání chytrá jak rádio... a zcela otevřeně pohrdá obyčejnými lidmi, co jedí maso, chodí do práce a bydlí v normálních domech.

0 0
možnosti
Foto

Karma jak byk - jak se říká na Ostravsku. Jsem o generaci starší jak paní blogařka a tudíž pamatuji o něco více změn ve "zdravém" stravování. Pijte mléko , nepijte mléko , jezte vejce nejezte vejce..maso jo , maso ne....

Můj otec / mimochodem dnes má 91 let/ pracoval jako konstruktér - u toho rýsovacího prkna moc kcal nespálil. Celý život nosil svačinu : chléb se sádlem , popř se škarky. Měli jsme babičky na vesnici na vždy byl se špajzu kýbl se sádlem.

No - a dnes je otec štíhlý a cholesterol má hluboko pod normou....

A včil babo raď....:-)

0 0
možnosti

Jelikoz lidi musi jist porad, toci se v tom velke penize a musi se vymyslet nove a nove trendy. Je mi lito lidi, hlavne mladych, co tomu podlehaji.

1 0
možnosti

Každý si dá občas jídla, která jste popsala, řekla bych i mnoho lidí docela často a ani neví, že jí paleo, lowcarb či raw. Špatné je to pojmenování a ten fanatismus u některých, co to moc "žerou". Nejhorší je, že medializací ztrácí ty diety původní myšlenku a to je - vyléčit určité zdravotní problémy. Já např. jím vše, ale řeším obsah sacharidů, bílkovin a tuků a samozřejmě i glykemický index. Vše dělám většinou na sádle či na másle a místo brambůrek jím škvarky. Sója jako jeden z největších alergenů mi nesmí do domácnosti, ale věřím že ostatním třeba neškodí a považují jí za zdravou potravinu. Je to prostě u každého individuální a pro každého je zdravá potravina něco jiného ;-)

2 0
možnosti

Ať si každý ž... co chce, ale fanatičtí odpůrci čehokoliv jsou ubožáci.

Nejhorší je když někoho takového máte pozvat nebo s ním jít na oběd.

Zpravidla je schopný přečíst si v restauraci dvacetipoložkový jídelní lístek a prohlásit "Tohle nejím, tohle nejím, ... oni tady vůbec nic nemají.".

No nezabili byste někoho takovýho? :-/

1 1
možnosti

Mi vadí spíše fanatičtí propagátoři zdravého stylu ;-D;-D;-D .

1 0
možnosti

J89a32n 44P15a64v74e45l

3. 9. 2018 13:16

S dietama je problém. Jednak se poznatky mění, jednak se jich, jako všech podobných věcí, chytí fanatici.

Vegetariánství není nějak nezdravé, pokud se omezí na nejedení masa. Stačí doplnit železo a je celkem klid. Nicméně, pak se výživy chytnou cvoci a máme tu vegány, frutariány, breathariány, ...

Když si vezmu populární diety typu paleo a nízkosacharidových, zase to často vysvětlují fanatici. Faktem je, že před dvěma miliony lety jsme přešli z vegetariánství na všežravost a tomu jsme se časem přizpůsobili. Ostatně, párkrát jsme byli na pokraji vyhubení, tudíž genový základ byl docela malý. Zhruba před desíti tisíci lety (a to už populace byla celkem velká, tudíž změny genů celé populace nebyly tak jednoduché) jsme začali se zemědělstvím (zdaleka ne všichni) a těch pár tisíc let nebylo dostatečných k tomu, aby se nám všem geny změnily. Proto někteří mají potíže s cukry a moukou, jiní nemají. Každopádně, po ty 2 000 000 let jsme neměli takové množství cukru. Tipl bych si, že takové množství cukru máme posledních 50 - 200 let. A to na změnu genů není ani omylem. Jinými slovy, omezení cukrů má svůj dobrý důvod.

I třeba raw dieta má rozumný základ. Vaříme si kvůli stravitelnosti. Tisíciletí nám to pomáhalo dostat do sebe energii. Teď té energie máme více než dost, takže je rozumné jí zase omezovat. Nicméně, u raw, paleo a nizkosacharidových diet je ten problém, že stojí více (raw o dost více) peněz a i více práce.

2 0
možnosti

Já to shrnu: něco o stravování víte, ale máte v tom guláš a něčemu ani moc nerozumíte. A proto tepete do všeho, co vám zrovna aktuálně přijde pod ruku. Nechce se vám ni moc změnit, nebo se dokonce - považ te! - omezovat, ale nedá vám to - stravu jste přece jen "odlehčila"... A priori se vymezujete proti různým směrům ve stravování a přisuzujete jim vlastnosti či atributy, které vůbec nemají a spíše vyvěrají z vašich předsudků. "Hysterický" je tak trochu váš příspěvek.

0 5
možnosti

Pokud se dobrovolně omezujete do stavu, který je jinak vlastní lidem nemocným, s dietou nařízenou lékařem... existuje jistá šance, že neděláte úplně dobře.

1 0
možnosti
Foto

Jo, hlavně spokojenost. Sice vnímám všechna ta varování jak si škodím, ale dobrá klobása nebo tabulka čokolády se sojovým masem nahradit nedá. No možná se nedožiju těch 150 let jak si plánuji, ale co i ta stovka bude dobrá. ;-)

Jen vždycky, když někdo hlásá, jak za své nemoci nemůže a že stát se má o něj postarat, si říkám, jak se asi stravuje? Kdyby se zrušilo povinné zdravotní pojištění, možná by se ten přístup ke stravování a vůbec životnímu stylu i drobet změnil.

1 0
možnosti

Klobása, čokoláda, sojové maso... A co tím chcete říct?:-) Jak to souvisí/nesouvisí se ne/zdravou výživou? Relevantní mi to přijde jako ten text, na který oba reagujeme.

0 1
možnosti
Foto

Houby mi smrdí.... Jinak zdlabnu všechno. Proč něco vynechávat. Sladké ale na prvním místě. Hezký článek.

2 0
možnosti
  • Počet článků 62
  • Celková karma 26,45
  • Průměrná čtenost 8597x
Středoškolská učitelka, dvojnásobná maminka, kuchařka, vášnivá čtenářka, filmová fanynka.

Postřehy z mé učitelské praxe můžete najít na: 

https://open.spotify.com/show/4OctaK4a1JD7eT2hTJx5CJ?si=0a9ecd2fe2ff48fe

https://www.facebook.com/Ucitelsky.denicek/

https://www.facebook.com/lucie.tykalova

http://instagram.com/lucka_tykalka

Seznam rubrik