Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

A proč se tedy rozpadá více než dvakrát tolik vztahů oproti době před padesáti lety?

Myslím, že ženy s dětmi to po rozvodu měly daleko těžší než dnes. ;-(

Taky na to může mít velký vliv výchova dětí bez jakékoliv kontroly a usměrnění ve smyslu - nemůžu mu omezovat jeho osobnost (až do absurdity - tzv. opičí láska) :-/

0 0
možnosti

I10v64a72n 67Z37y40k47á58n

8. 3. 2018 9:15

Jakkoliv Vás tu někteří oponenti budou v dobrém "známkovat" pesimismem, máte bohužel pravdu a ten soubor příčin jste vypíchla velmi trefně. Samozřejmě lze polemizovat téměř o čemkoliv, mně z toho přišlo nejvíc "přitažené", že dnes dívka nemá možnost se seznámit jinak než přes seznamku, nicméně naši rodinní známí, mí kolegové v práci, mladší, které mohu sledovat .. je to přesně o tom, co píšete. Otevřeně to spolu rozebíráme a ty důvody zmiňují do puntíku, jak píšete. Otázka je, jestli je dobře, že ti lidé jsou tak dopředu rezignovaní. Samozřejmá je odpověď .. není to dobře a ti lidé si to dělají sami. Klíč k úspěchu má každý ve svých ani ne snad rukách (to v pozdějších fázích vztahu :-) ), ale hlavně ve své hlavě. A začátek všeho je u jednoho z bodů, co píšete. Naučit se radovat z maličkostí, z běžných věcí kolem nás. To nám vlije do života pohodu, úsměv .. z toho se rodí vlastní sebevědomí .. a tací lidé jsou pro své okolí také víc přirozeně přitažliví, než nějaký permanentně vyhraňující se negativista, který je unavený životem, protože už všechno vlastně viděl, všechno si pořídil a na každém předně vidí důvody, proč by toho člověka po svém boku mít nemohl. Všechno souvisí se vším. Dneska potkávám spoustu dobře tělesně stavěných a vystajlovaných jedinců ... ale bohužel vnitřně vyprázdněných. A není překvapivé, že tací lidé bývají pořád sami a místo hledání partnera, což už skoro vnitřně vzdali, Vám co by svůj sebeklam řeknou, že já teď vztah nehledám, protože si chci užít ještě to, to, to a to. Je mi těhle lidí líto, protože se ukrádají o to nejkrásnější vyvrcholení svého života, přivést na svět s milovaným partnerem nový život a být mu nablízku a vyprovázet ho do života.

0 0
možnosti

Ta 60. léta bych si neidealizoval. Tehdy byl rozvod téměř tabu. Zajímalo by mě, kolik by se tehdy rozpadlo manželství, kdyby to neznamenalo dlouhodobé stigma a výrazné ekonomické problémy. (Myslím, že dnes je rozvod zvládnutelnější i ekonomicky.)

3 0
možnosti

Autorko, jak to myslíte, že ve vašem věku má žena minimum možností se seznámit? Teda kromě internetu. Nemáte tolik času chodit do společnosti?

2 0
možnosti

Ty seznamovací možnosti mohou být jak velmi široké, a taky vekmi úzké, a nemusí ani záležet na věku. Daleko jiné možnosti tak zvaného společenského seznámení má žena či muž v Praze, Brně, ba i v Hradci Králové, a zase jiné je to v Horní Dolní, tam už, pokud nechce člověk vzít cokoliv, jenom proto, aby něco měl, tak už opravdu zbývá ten internet.

3 0
možnosti
Foto

Jste moc pesimistická... krize, no to tvrdí každá další generace, že svět je v krizi a v řiť se obrací... prostě se jen mění. Za dob mého děda se na vsi nerozvádělo, když žena měla svou hlavu, dostala průplesk a bylo, třeba by se Vám takový tradiční vztah nelíbil...

1 0
možnosti

A když muž měl svou hlavu?

1 0
možnosti
Foto

Pokud se momentálně "krize vztahu" vedle autorky netýká nikoho ze čtenářů (případně zde diskutujících a nebo členů jejich rodin), jsou pro ně problémy všech cizích lidí ostatních jednoduše řečeno "brnkačka".

0 1
možnosti

Já se domnívám, že krizi ve vztahu si prožila většina čtenářů, snad kromě těch několika málo šťastlivců, kterým první citový vztah a následující partnerství, ať už v manželství či "na hromádce" vydržel na zbytek života. A tak i když mnoho z nás čtenářů má už kvůli věku toto období za sebou, jistě v mnoha bodech autorce dá za pravdu, i když část blogu vyznívá trochu psimisticky do budoucna.

1 0
možnosti

Přitom dobrý vztah je základem všeho. Věřím, že s "dvojkovým" tisíciletím přijde změna k lepšímu. Dvojka charakterizuje spolupráci, dualitu.

2 0
možnosti

Nebbyla bych takový pesimista. V bývalé třídě mého syna jsou skoro všichni ženatí / vdané a mají děti. Jsou ročník 84

0 0
možnosti
  • Počet článků 62
  • Celková karma 26,45
  • Průměrná čtenost 8597x
Středoškolská učitelka, dvojnásobná maminka, kuchařka, vášnivá čtenářka, filmová fanynka.

Postřehy z mé učitelské praxe můžete najít na: 

https://open.spotify.com/show/4OctaK4a1JD7eT2hTJx5CJ?si=0a9ecd2fe2ff48fe

https://www.facebook.com/Ucitelsky.denicek/

https://www.facebook.com/lucie.tykalova

http://instagram.com/lucka_tykalka

Seznam rubrik