Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J19o79s72e73f 69P10o52t77r

18. 2. 2018 21:31

Asi máte většinou pravdu. Ale dovolil bych si přidat příspěvek o našich bilingviních spoluobčanech. Moje známá, ze smíšeného česko-německého manželství absolvovala až po maturitu německé školy, načež se vdala do jednoho krajského českého města. Perfektně ovládá oba jazyky, občas pro pobavení vypráví scénu jak se je , kolařky, na přechodu pro chodce , snažil pokutovat městský policista. Po předložení německého pasu a vodopádu češtiny, zanechal kontroly, utekl do auta a ujel.

0 0
možnosti
Foto

̈Musím Vám říci, že jsem Váš článek o prezidentovi nedočetla a ke vší smůle, nebyla ani šance Vám vyjádřit svoji nelibost.

Poslední dobou sleduji, jak jsou učitelé manipulováni a učí děti věci, které se nezakládají na pravdě, v tom se utvrdím, hlavně když si od Vás něco přečtu. Dějiny se převrací, to mě snad mrzí nejvíce, protože dnes přestávám věřit, že veškerá historie se udála tak, jak nám ji prezentují.

Vy, fanynka pana Drahoše, jste určitě přišla s námětem, jak co nejvíce očernit pana prezidenta v očích žáků. Myslím, že to nebylo moc výchovné, mnohem lepší bylo podotknout, že i on je člověk jako my ostatní, tedy má i své chybičky.

Takto, při vykreslování jeho špatných vlastností, jste mu naopak u většiny studentstva zjednala sympatie, protože mladí nemají rádi suchary a vzorňáky, naopak sympatizují s těmi, kteří, stejně jako oni, vyjadřují své názory jasně, srozumitelně a hlavně s pravdivě.

0 0
možnosti
Foto

Přiznám se, že z mobilu píšu jako hotentot. Místo "i" dávám "o" apod. Myslím si, že bychom si měli češtinu bránit a "nezganličťovat". Čeština je kráááásnáááá, ještě slovenština, tak proč ji kazit, že?! PS: I psaní z mobilu zlepším, slibuju. ;-) (chichi slibuji...) Opravujte a nenechte se odradit, kdo jiný by jim to měl napsat, když ne učitelka českého jazyka. R^

0 0
možnosti

Občas mi připadne, že se najdou i takoví trollové, kteří to dělají naschvál, čistě provokačně.

0 0
možnosti

Říká se tomu profesní deformace a tu mám taky jako skoro každý kdo se věnuje nějakému oboru. Vám jako učitelce češtiny okamžitě udeří do očí rozdíl mezi měkým i a tvrdým y. Čeština je velice těžká řeč i pro lidi kteří se jako Češi narodili. A taky musíte uznat že učitelů čestiny zaz tak moc není a zvlašť takových kteří se tomu věnují denně. Já zas mám "velký" problém při psaní delšího článku ve větách podmět s přísudkem a slova která mají být na začátku dám na konec. Zkrátka se slovosledem si hlavu nelámu. Ale mně to vyhovuje a čeština je tak košatá že to snese. ;-)

0 0
možnosti

Grammar nazi je už mnoho let fungující výraz a není na něm nic moderního, jak se autorka snaží naznačit. V anglicky mluvícím světě je běžně zavedený.

Kromě toho se používá pro člověka, který se v písemné diskuzi zaměří na pravopisnou stránku místo na věcnou a zbytečně se patlá v jednom špatně napsaném slově místo reakce na argumenty.

Mám pocit, že modus operandi paní Tykalové je napřed sama sebe označit nějak negativně a pak napsat sáhodlouhý článek na téma, proč by ji tak nikdo neměl označovat. Působí to přinejmenším lehce narcisistně a je to zbytečné.

1 0
možnosti

Dávám Vám za pravdu. Úroveň češtiny (i od lidí živících se psaným slovem) je katastrofální. Domnívám se, že problém je ve výuce českého jazyka na základní škole. Místo, aby se děti naučily pravopis a sloh, tak jsou utápěny v nesmyslných větných rozborech, kterým kolikrát nerozumí ani vyučující, které jsou jim v životě fakt na nic a díky kterým pak mají z špatné známky. Podívejte se třeba, na některé kraviny, zajímavé možná pro pár akademiků a jazykozpytců, co jsou u přijímacích zkoušek nebo u maturit...

0 0
možnosti

Madam. Za čárkou se dělá mezera. Hledejte ;-D.

0 0
možnosti

(A za oslovením čárka. Já vím. ;-))

0 0
možnosti

K onanujícímu muži - předpokládám, že to tu už zaznělo ... Hlavním účelem nadpisu na internetu je přinutit internetového čtenáře, aby na něj klikl a robrazila se mu reklama. Prezentovat obsah článku je až druhotný cíl. Nadpisy jsou proto záměrně provokující, dvojsmyslné a sexistické. Zmíněný nadpis toto splňuje dokonale. Jeho tvůrce se musí popadat za břicho, že stvořil nadpis, který se po tak dlouhé době od zveřejnění článku cituje.

2 0
možnosti

Jen počkejte,až na toho stvořitele nadpisu vlítnou šéfové F1;-D

0 0
možnosti

Láskyhodný článek. Ze zkušenosti mé paní doplním jedno slovo, a to je lystopad, které je vskuktu "kulervoucí". Karma pro fašistku po mém boku.

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS