Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Když dcera chodila na ZŠ, tak v 8 třídě jim učitelka angličtiny odešla do důchodu. Po ní nastoupila nová mladá (asi po VŠ) a začala učit. Dětem se zhoršila známka asi o 2 stupně. Na třídní chůzce jsem si za ní zašel popovídat co a jak. Dozvěděl jsem se, že paní učitelka před ní byla u dětí oblíbená a dávala ráda dobré známky. Jenže ona přišla učit a oblíbenost byla důležitá, ane ne za každou cenu. Takže přitvrdila, aby se dětičky trochu motivovaly, tak jim začala dávat desetiminutovky a v každé hodině testíky, aby poznala jak na tom jsou. A známkovala.

Dcera doma prohlásila "ta se s námi nemazlí". Většina fakt moc neumí.

Paní učitelka mi taky sdělila, že jsem jediný, který se přišel zeptat jak se věci mají a ještě jí povzbudil ať nepřestane :-).

Ostatní rodiče volili cestu stížnosti paní ředitelce, protože není normální takové zhoršení a těch návrhů na 5 !!

Dcera později přiznala, že díky ní se na střední škole nemusela angličtinou moc zaobírat, protože její dril byl dostatečný. A ve 2ročníku, když byli v Londýně na návštěvě u rodin, tak se bez problémů domluvila a jedničkářky za ní chodily pro pomoc.

Byla to jedna z jejich nejoblíbenějších učitelek vůbec ;-D;-D;-D

3 0
možnosti
Foto

Ano, to je přesně ono. Rozumný učitel ví, že o oblíbenost nejde. Je jednoduché být za hodného a dávat dobré známky. Výsledky se ale projeví až později. Proto nemůžeme neustále snižovat laťku.

2 0
možnosti

Existuji dobre ucitelky a spatne ucitelky, dobri a spatni pravnici a lekari a kosmonauti a zednic a holici a..... a kdo to nechape mel spatne rodice a ucitele.:-)

4 0
možnosti

Problém je v tom, že dobrým učitelům se v tomhle systému vede špatně, kdežto těm špatným lépe, než si zaslouží.

2 0
možnosti

Pedagogové a zdravotníci (su lékárník) patří mezi nejrychleji "vyhořivší" profese (burning syndrom). Nejen proto také obhajuji tyto profese před rozpálenými prudiči, neboť v mnohém je jejich kritika neoprávněná. Držím Vám palec a budu, nejen, vaši profesi hájit.R^

7 0
možnosti

Díky za Vaše blogy :-) !!!

2 0
možnosti
Foto

Těší mě, že se Vám líbí. Děkuji. :)

0 0
možnosti

Ja si s obdivem a laskou vzpominam na pani ucitelku Cernou, nebo Valkovou. Obe uz postarsi ale coby ucitelky na spravnem miste.

A presnym opakem byla soudruzka Francanova, ktera brala tenkrat vse spravne tridne a vysplhala se az na Reditelku. Nebo na soudruzku Popovovou, ktera tak vysoko vysplhat nemohla, protoze snad cesky vubec neumela. A na tyto dve opravdu ten nadpis sedi.

2 0
možnosti
Foto

Taky jsem takové znala, ale už je to dávno. Od mých mladých let se situace zlepšila. :)

0 0
možnosti

My na jednu takovou "štěstí" máme. Když za ní šla delegace studentů, proč jim dává za stejně vyplněné testy i o dva stupně nižší známky, než ostatním třídám, beze studu odpověděla "Sami si za to můžete, že jste takoví hnusní.."

1 0
možnosti
Foto

Věřím tomu, že existují. Bohužel.

0 0
možnosti

Práce s takovým materiálem, který přichází nejen na střední školy by udělala hysterku i z želvy ;-)

7 0
možnosti
Foto

Přesto si myslím, že hysterka stále ještě nejsem. :D

0 0
možnosti
Foto

Doporučuji všem co nejste ve svém povolání spokojeni.zkuste to jako OSVČ. Kamarádka učitelka dala výpověď a nastoupila jako řídicí pracovník ve fabrice. Občas přesčas,noční nebo ji odvolali z domu do fabriky. Výpověď a začala jako OSVČ. Po roce to vzdala a hledá místo zpátky ve školství. Každé povolání má své pro a proti.

1 0
možnosti
Foto

Netvrdím, že jiná povolání nejsou složitá. Ano, OSVČ bych určitě nechtěla být, všichni živnostníci a podnikatelé mají můj obdiv. Vím, že já bych to nezvládla. Ale jestliže jsem učitelka, mluvím logicky o svých pocitech učitelky.

0 0
možnosti

Velmi potřebný článek.Nesouhlasím s Radkou K. jejíž příspěvek je sotva srozumitelný

a chaotický. Ještě, že ji neposuzuji podle příspěvku.Lid by měl vědět, jak se učitelé cítí. Házet všechno za hlavu, odsedět si ve škole těch 8 hodin, to není cesta, jsem rád že svoji profesi berete poctivě a jdete se svou kůží na trh. jen pozor na vyhoření.

/ to R.K.určitě nehrozí/Kdysi jsem četl o práci učitele ve Stonavě, jednalo se o dobu konce 19.století.Jednalo se o polskou školu, nikoli českou, neboť v té době v třítisícové obci žilo jen 18 Čechů.Učitel učil, po vyučování organizoval a vedl ochotnické divadlo,pěvecký sbor, hudební těleso, sám hrál na housle....Když viděl, že nějaký žák je nadaný ale chudý, vydal se na cestu k jeho rodičům, přemlouval je , aby kluka nebo holku dali studovat. Rodiče na učitele většinou dali a studium pak platil třeba strýc.Učitel měl velký byt přímo ve škole, hospodyňku, o zahrádku se starali žáci.Plat měl solidní a ještě větší respekt.

40 let třídní nenávistí, neúcty ke vzdělání, v době kdy nejvíce vydělávali číšníci,

pumpaři a zelináři, i ten kopáč vydělával více než učitel... to všechno se podepsalo

na myšlení "národa".Čím větší primitiv, tím větší nenávist k učitelům a lékařům.A k tomu články / Jana Bendová Idnes / ,začínající : Platíme si učitele a lékaře...

cožpak učitel a lékař nepracují?,: Klaus posílající lékaře dělat taxikáře.... atd.A k tomu ̈kecy o nějakém poslání, a to většinou do lidí , kterým se nechtělo učit a nechce se ani pracovat.. Velmi potřebný článek.KarmaR^:-P

14 0
možnosti

bohužel máte v mnoha ohledech pravdu.........

2 0
možnosti

První část sranda, druhá ublíženecká.

Každé povolání člověka deformuje. Znám zubařku, co u televize komentuje chrup herců a jestli se jim tam něco nezměnilo. Dělat neustále s těma smradama na člověku stopy také zanechá. Navíc, lidé, co jdou učit, asi musí mít nějaké speciální nastavení. Stejně jako lidé, co chtějí dělat zdravotní sestru.

Co se rumu týče, on vůbec neuškodí :-P

Co se platů učitelů a učitelek týče, ono je to těžké. Zejména by se měla zrušit progrese podle věku. Člověk (stejně kvalitní) by měl mít stejný plat když učí 3 roky stejně jako 30. Zvednutí platu by nebylo špatné, ale klasika, kde na to vzít? V porovnání s ostatními zeměmi berou učitelé méně, ale ...

3 1
možnosti
Foto

Děkuji za reakci, možná druhá část vyznívá ublíženecky, ale popsala jsem, jak se cítím. A vím, že nejenom já. Pro peníze opravdu neučím. Ale samozřejmě mě někdy napadne, že v soukromém sektoru bych měla lepší peníze a zcela jistě menší psychickou zátěž. Ty peníze jsou zkrátka problém.

1 0
možnosti
  • Počet článků 62
  • Celková karma 26,45
  • Průměrná čtenost 8597x
Středoškolská učitelka, dvojnásobná maminka, kuchařka, vášnivá čtenářka, filmová fanynka.

Postřehy z mé učitelské praxe můžete najít na: 

https://open.spotify.com/show/4OctaK4a1JD7eT2hTJx5CJ?si=0a9ecd2fe2ff48fe

https://www.facebook.com/Ucitelsky.denicek/

https://www.facebook.com/lucie.tykalova

http://instagram.com/lucka_tykalka

Seznam rubrik