Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Dle mého pozorování mají na tomto neblahém jevu lví podíl maminky. Aneb láska opičí. N druhém místě je nezájem otců a jejich naditá šrajtofle. Na třetím pedagogové bez autority (hlavně dámy) - kdežto kantora - CHLAPA - s přirozenou autoritou, rázného, leč spravedlivého, aby jeden hledal s lucernou v pravé poledne. Proč - za ty peníze?

Manželka je učitelka na 2. stupni. Když mi občas vypráví něco ze školních zážitků. dodávám, že jeden můj spolužák - největší darebák ve třídě (tehdy) by dnes patřil mezi lepší střed. Podle ní nesou hlavní vinu rodiče.

R^

37 1
možnosti
Foto

Naprosto s vámi, i s vaší ženou souhlasím.

0 0
možnosti

Zajímavý exkurz do života na střední škole. Možná by to chtělo i pokračování.

Jenom bych nepsal do názvu blogu "Generace mamánků nastupuje". Je to jenom jedna ze situací, které ve svém pojednání popisujete, ale takto to z názvu blogu vypadá, že to bude zase úderné pojednání o "mamáncích" (kteří jimi často nejsou svoji vinou).

4 0
možnosti
Foto

Děkuji za názor. :) Určitě jimi nejsou svou vinou.

0 0
možnosti
JZ

Tak popis situace ve škole v mém případě téměř přesně vystihuje i má středoškolská léta, a i s odstupem dvaceti let mi takové chování přijde normální, nevyrozumněl jsem, co se Vám konkrétně nelíbí a jak byste si představovala situaci optimální. My jsme tehdy nebyli jiní. A to dokonce holky tvořily ve třídě mírnou většinu. Chovaly se skoro stejně jako ti kluci, které popisujete. Pokud si vzpomínám, pár jich chodilo taky pozdě a neobtěžovaly se nijak omlouvat a leckdy ani zdravit. Když měly své dny, ležely prostě vzadu s hlavami na stolech a s nikým se nebavily. Nebo třeba četly časopisy a samozřejmě věčně před zrcátkem se šminkami. Přirozeně byly taky odrzlé. Ale to není má kritika vůči nim, kluci byli taky pěkní hajzlíci. Samozřejmě - dvojsmyslné vtipy jsou legrační, to děláme do dneška. A upřímně - na nějaké trapné otázky typu "čeho chceš v životě dosáhnout" se Vám kadý vykašle. Já takové voloviny nesnášel už tehdá. Je to jen má soukromá a intimní věc, jaké jsou mé představy o životě, a žádné krávě ze školy do toho nic není. Pokud si to neuvědomujete,tak taková otázka je netaktní v jakékoli pozdějším než dětském věku, kdy se dětí někdo ptá čím by chtěly být, jestli popelářem, nebo kosmonautem. Je to každého soukromá věc.Takže tolik můj pohled na věc.

Taky několikrát v článku zmiňujete jakýsi blíže neurčený ideál "skutečného muže", aniž byste ho blíže specifikovala, tedy s výjimkou toho, že to má být silná a respekt budící osoba, což nevím jestli mám vůbec vnímat jako ctnost. Osobně si vážím si na lidech jiných vlastností, než zrovna síly, respektu nebo atoritativnosti, které nepovažuju nijak za a priori dobré vlastnosti. Takže to vypadá, že máte stejný problém jako mnoho jiných, kteří touží po "pravém a skutečném mužství a ženství", ale neodkážou nijak specifikovat, co to vlastně je, či jestli je toho více druhů, nebo jen jeden typ univerzální pro všechny lidi a každý, kdo do něj nezapadá, je defektní.

5 4
možnosti
Foto

Já vůbec netvrdím, že holky by nebyly drzé, nechodily pozdě a nebyly líné. Vůbec ne. Naopak raději učím kluky, protože jsou přímější a nevymlouvají se tolik a nelžou jako dívky. Ale problém vidím v té jejich nesamostatnosti. V tom je opravdu veliký rozdíl mezi chlapci a dívkami. Dívky stejného věku jsou mnohem samostatnější.

0 0
možnosti
DB

ANO ANO, ta naše mládež je nevychovaná, nezdraví, neumí se chovat ke staršímu a tak dále.............první zachovalá a zdokumentovaná věta tohoto typu je myslím od Aristotela......................jenže ten tuto větu řekl jen pro to aby dokázal, že tomu tak není...........že si to jen někteří myslí, že to tak je, protože se jim to tak jen jeví a zdá.....

tedy nic nového pod sluncem.a jak vidíte lidská společnost je tu a nevymřela.......

Paní učitelky mají velmi často velmi nedokonalý pohled na mládež.........

jiný příklad co vše se lidem jen tak jeví a co se jim zdá.............

lidem se zdá, že každé ráno vyjde slunce na východě a na západě večer zapadá..............vidí to každý den, celý život...........a přesto tomu tak není...jen to tak vypadá jako kdyby..jen se to tak jeví...........ve skutečnosti se jen otáčí Země kolem své osy........

a tak je nutné se zabývat podstatou jevů a ne jen jejich formou projevu.........a to paní učitelky velmi často nezvládají..........

1 1
možnosti
Foto

Taky mě rozčilují tvrzení typu "ta dnešní mládež", ale učím už nějaký ten rok a situace je čím dál horší. Ale pokud jste si všiml, vinu nenesou ti mladí....

5 0
možnosti
PJ

P12e62t18r 96J10í51l67e12k

8. 1. 2018 10:16

Moje zkušenost. Bral jsem mladé brigádníky. Když bylo třeba uvázat lano ve výšce,

musel tam vylézt starý CHLAP, Když jsem potřeboval asistenci na vysokozdvižné plošině, báli se všichni a já zase musel sehnat důchodce ale CHLAPA. Nejhorší ale na tom je, že se ti mladí poseroutkové, za to vůbec nestydí...

24 0
možnosti

Máte pravdu, ale na druhé straně si to děláte sami, vaším přístupem k dětem. Za nás, když někdo přišel do třídy na hodinu pozdě a neomluvil se a nepozdravil, tak byl okamžitě vyhozen ze třídy a bylo mu učitelem řečeno, že nepřišel do chlíva a tudíž ať si příchod zopakuje znovu a když to nepochopil co učitel chce letěl znova.

To že vám děti nedají přednost na chodbě, je také vaše chyba, za nás učitel zařval takovým způsobem, že všichni s úctou ustupovali, bylo to samozřejmě poněkud drsné, ale účelu bylo dosaženo.. Dnes jdu do malého krámku, pozdravím a lidi čumí jak ta telata, co že zdravím. Je to na dlouhé povídání, ale v podstatě si za to můžeme sami, když nevyžadujeme od mladých kázeň a slušnost.

4 0
možnosti
Foto

Myslím si, že naučit děti zdravit a omlouvat se by měli především rodiče. Na střední škole už je pozdě dohánět elementární základy slušnosti, které by měly mít děti zažité již v předškolním věku. Ano, je velká móda veškerou zodpovědnost z rodičů přenášet na učitele. Věřte mi, že já velmi dobře poznám, kdo je dobře vychovaný z domova.

2 0
možnosti
PR

Prostě v dnešní době každý kdo zůstane bydlet s rodiči je špatný a má cejch mamánka. Ideální je když v 25 až 30 vypadne a vezme si hypotéku (banky se radují).Pokud jsou rodiče staří a nemocní tak se o ně má postarat kdo? Dnešní trend je rodinu zlikvidovat a každého kdo zůstane s rodiči zesměšňovat.Přitom případné bydlení s rodiči je ekonomicky výhodné a zároveň i ekologičtější než každý ve svém bytě.S částí vašeho článku samozřejmě souhlasím.Bylo by ale taky dobré podívat se jak žijí rodiče těch samostatných slečen.Možná že je některé najdete pod mostem jako bezdomovce.Většina z nich má děti do kterých investovali kus svého života.Pokud nemají ty slečny na placení hypoték tak si na jejich rodiče vzpomene alespoň exekutor a připraví je o střechu nad hlavou.Byl jsem taky mamánek a maminka mě vařila večeře.Za to se mohla těšit s vnoučaty a na stará kolena o ni bylo postaráno. Bez pomoci rodiny by se nedožili rodiče vysokého věku.Do dnešních mladých lidí se vtlouká že bydlet s rodiči je ostuda.Svým článkem k tomu také částečně přispíváte.

0 0
možnosti
Foto

Bydlet s rodiči není ostuda, pokud jde o vícegenerační a harmonické soužití. Já bohužel příliš takových soužití neznám. Zato znám hodně případů, kdy muži bydlící s matkou využívají její péče, ale místo, aby se postupem času starali o ni, vysají z ní poslední zbytky energie a vyždímají ji do poslední koruny. Bohužel.

1 0
možnosti
JS

Tak nevím, mám ráda mladší kluky a žádný z nich mamánek nebyl, většinou bydlí sami nebo spolubydlí a starají se o sebe, nemají problém zaplatit v restauraci a kupodivu na rozdíl od mých vrstevníků nebo starších se umí i chovat galantně.. ;-)

2 0
možnosti
Foto

To je dobře, že máte takovou zkušenost. Já popisuji svou zkušenost se studenty, bohužel čím mladší, tím horší. Ale nic samozřejmě nemá všeobecnou platnost. Naštěstí.

0 0
možnosti
PP

P15e76t66r 93P65á50n84e57k

8. 1. 2018 9:47

Cítím to taky tak a nelíbí se mi to,proto se asi rád dívám na westerny,kde ty buranské sympaticky spravedlivé typy,kteří situaci řeší představuji dle mého vkusu.

2 0
možnosti
Foto

Ještě, že ty westerny s pravými drsňáky máme! :)

0 0
možnosti

A bude ještě hůře.Euroatlantická civilizace bohatne, nemusí denně bojovat o přežití, má dost volného času, aby pod pláštíkem humanity, lidských práv, genderové rovnosti, apod., vymýšlela nesmysly, které, zahalené do vznešeného hávu "vyššího dobra", povedou k degeneraci, sebedestrukci, a k,možná, úplnému zániku.

Nějaký diskutér tady v reakci na jiný článek napsal, že se domníval, že George Orwell psal varovnou fikci, a ne návod k použití.

V některých mimořádně potrefených zemích již je pomalu zakázáno rozlišovat pohlaví a vychovávat z kluků muže.Jinde zase je drobný projev úcty k ženě(např. přidržení dveří) chápán málem jako hrdelní zločin.

Budoucnost vidím rozhodně černě,

10 0
možnosti
ZK

průser je, že ženy těmhle genderovým blábolům věří.

Na jednom diskusním serveru se dámy podivovaly, proč muži a ženy nehrají mistrovství světa v šachu společně. Vždyť v šachu nerozhoduje fyzická síla a inteligence. ;-D;-D;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 62
  • Celková karma 26,45
  • Průměrná čtenost 8597x
Středoškolská učitelka, dvojnásobná maminka, kuchařka, vášnivá čtenářka, filmová fanynka.

Postřehy z mé učitelské praxe můžete najít na: 

https://open.spotify.com/show/4OctaK4a1JD7eT2hTJx5CJ?si=0a9ecd2fe2ff48fe

https://www.facebook.com/Ucitelsky.denicek/

https://www.facebook.com/lucie.tykalova

http://instagram.com/lucka_tykalka

Seznam rubrik