Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RF

Kamarád byl 12 let učitel na 2. stupni ZŠ. Loni v červnu to zabalil. Nějaký deváťák se rozhodl ukázat, že učitel vůči němu nic nezmůže a neustále rozkládal hodiny. Kamarád říkal, že jednou už mu ujely nervy. Když si kluk uprostřed hodiny začal vykračovat po třídě a na výzvy, ať si sedne, nereagoval, tak na něj zařval, chytl ho za rameno, odvedl k místu a stlačením posadil. Od té chvíle byl klid, dokud si ho (učitele) za pár dní nepodala paní ředitelka (kterou si evidentně podal tatínek chlapce). Kamarád povídal, že ho seřvala jak malého kluka, že je ten žák postrach učitelského sboru, ji vůbec nezajímalo. Ani náznak, že by se před rodičem ředitelka zastala učitele. S tím, že tohle nemá zapotřebí dal kamarád okamžitou výpověď. Jako vystudovaný chemik sehnal okamžitě daleko lépe placenou práci. Takhle u nás končí schopní učitelé...

24 0
možnosti
Foto

Bohužel také znám podobné případy. Ředitelé škol až příliš podléhají tlaku rodičů, místo aby stáli za svým pedagogickým sborem. Na naší škole tomu tak naštěstí není. Díkybohu za paní ředitelku!

6 0
možnosti
PM

My (r.78) se chovali při výuce podobně. Ale ty ostatní aspekty-neúcta k ženám, neochota pomoci, ta Vaše situace na chodbě....to jsem za svých studií nezažil. Ani ta největší hovádka by si nedovolila byť jen drcnout do kantora ramenem...a nebylo to z autority, či strachu. Prostě úcta a respekt. V současnosti veškerá pravidla (v dopravě, či v etiketě), morální zásady málokoho zajímají. A to neplatí jen pro mladé, dokonce i pro seniory, kteří by nám měli být vzorem, jak nás učili v 90. letech rodiče a kantoři. Nemůžu mít úctu (mít za vzor) k člověku, který se v marketech chová jako zvíře, přechází čtyřproudovou silnici 5m od přechodu a běžně si to štráduje v obytných čtvrtích prostředkem silnice, rovnoběžně s chodníkem.....a spousty jiných věcí. Je jedno, jestli mladí nebo staří, všem je vše jedno. Jsou to Ignoranti. Co se týče bydlení u rodičů? Když jim to nevadí (nic neřeknou!!!), tak proč nevyužít? Přemýšlet nad tím, jestli nepřidělávám starost ostatním, případně jim naopak udělat radost pomocí, už není v módě. Zásadou je nenamáhat se, užít si a nepřidělávat si "starosti" = SVĚT IGNORANTŮ. Když už pomáhat, tak chudákům z Afriky...pak hezky domů do teplíčka, vyžrat maminkou naplněnou lednici, vyvalit se na lůžko a ponořit do virtuálního světa (za rušivého hučení automatické pračky naplněné maminkou hadry umazanými při pomoci jiným...), než zase kámoši na FB napíšou, komu zas půjdou pomáhat....Svým dětem neustále připomínám, že, pokud se budou chovat jako ignoranti, ode mě si nic dobrého nedočkají...Snad vychovám aspoň dva dobré a silné lidi.

5 0
možnosti
Foto

Souhlasím s vámi. Jsem podobný ročník jako vy a skutečně tomu tak nebylo.Je přirozené, že starší generaci ta mladší připadá zkaženější, ale té ignorance skutečně za nás tolik nebývalo. Ano, ignorance je to správné slovo. Držím palce ve výchově. :)

3 0
možnosti
JK

Autorko, bude i článek třeba na téma nová generace zlatokopek nastupuje?

0 1
možnosti
Foto

Nebude, protože mezi zlatokopkami se nepohybuji. Učím na klučičí škole, dívek je tam mizivé procento. Leda, že byste jej napsal vy? Zajímalo by mě to.

0 0
možnosti
Foto

Tady je zajímavý názor k tomu.

http://skvor.blog.idnes.cz/c/251016/Maminko-pojdte-se-mnou-k-prijimackam-ja-se-na-tu-fakultu-bojim.html

Se mnou nebyla maminka ani na přijímací zkoušky na střední, taktéž jsem si nedokázal představit, že by se mnou v 15 šla k doktorce a nedávno bývalá kolegyně popisovala, jak chodí po doktorech s 20letou dcerou.

1 1
možnosti
Foto

Děkuji za odkaz, ráda si přečtu.

0 0
možnosti
MH

Řekl bych že podobné to bylo na střední i za mýho mládí (je mi 36). Pozdní příchody, vtípky, dvojsmysly, výmluvy, neochota cokoliv dělat a nejrůznější důvody proč si pamatuju taky. Hravost nám mužům je vlastní, protože nikdy nevylezeme opravdu z dětství.

Ještě i před 10 lety v práci, když nás v tu chvíli bylo v jinak ženském kolektivu hned 5 borců jsme si dokázali vymyslet infantilní zábavu. Když nejely systémy, z odpaďáku jsme si udělali koš, z papíru a izolepy balón a hráli jsme na body :-). Nebo si pinkali v takovém tom typickém open space prostředí nafukovacím balonkem přes stoly, zapojil se i pan ředitel :-)

Absence životního cíle... no na střední jsem nevěděl co budu dělat a nijak to neřešil. Mít peníze a nemuset pracovat? Proboha kdo by to nechtěl? Resp. mít tolik peněz, abych mohl dělat co mě opravdu baví?

Jediná věc se asi změnila a to je to mamánkovství. Já si neumím představit, že by se mnou i třeba v 16 šla mamka do školy, k lékaři nebo tak. Nebo že by za mě šla orodovat. Myslím si, že každý kluk, který by něco podobného udělal by byl do konce školy terčem posměchu.

3 0
možnosti
JD

J51a71n 94D37r87t84i55n14a

9. 1. 2018 13:30

Tohle je napsano v blogu (docela rozumnem)

Holčičky se vychovávají k tomu, aby doma pomáhaly, oproti tomu chlapečkové se pustí maximálně tak k těm "chlapským" věcem jako je například přivrtání poličky. Jenomže vařit a mýt nádobí se musí denně, kdežto ta polička (či podobné práce) je potřeba párkrát do roka.

Nicmene mam v tomto ohledu velmi rozporuplne zkusenosti. S brachou jsme doma coby mali/mladeznici uklizeli, dokonce jsme obcas (kdyz jsme chteli mamce udelat radost) prisli ze skoly a nez se vratila z prace tak jsme vygruntovali byt. Ozenil jsem se - moje zena je pro me ten nejvetsi poklad jaky jsem v zivote nasel. A jednou (kdyz byla mimo dum) jsem vypral, vyzehlil a uklidil veskere pradlo ktere jsem nasel doma. Jeji reakce byla takova ze uz to nikdy vickrat neudelam (mozna az budeme stari a bude na tom zle, pripadne kdyby byla hodne nemocna). Mam dva zname (po rozvodu) kteri doma opravdu hodne pomahali (umyvali nadobi, prali, uklizeli) a od svych zen se postupne dockali jen pohrdani (".... kdyz ten muj je jen takova domaci smudla ...") - pritom to byli tvrdi borci se kterymi jsem lozil po skalach a behal extremni horske zavody. Takze zeny (nektere) - pokud chcete aby Vam chlap doma pomahal, tak se podle toho chovejte a jeho pomoc ocente - staci se usmat a podekovat. Jakmile ho "shodite", tak Vam garantuji ze uz na zadny uklid nikdy ani nesahne.

7 0
možnosti
LN

L35e13n42k79a 88N18o48v59á

9. 1. 2018 15:50

Já tedy musím říct, že moje zkušenosti a z vyprávění mých kamarádek je to spíš o zkušenosti, co jsem psala níže. Spíš si stěžují, že jim jejich partner s ničím nepomůže a myslí si, že se doma všechno dělá automaticky samo. Ono se totiž často jedná o věci, které na první pohled nejsou "vidět" (vynesení koše, nákup...).

A právě, i když jim třeba řeknou, že ony mezitím vypraly atd. tak se dočkají reakce, ale vždyt to není žádná práce. Jsou prostě tak zvyklí z domova od maminek a nechtějí to potom měnit. Neříkám že je takový každý muž (viz. můj příspěvěk níže), stejně jako nejsou všechny ženy nevděčné, když jim muž pomůže jako to popisujete Vy.

1 0
možnosti
LN

L40e74n69k81a 64N10o40v23á

9. 1. 2018 11:23

No, řekla bych, že velký podíl na tom mají maminky chlapců a jejich opičí láska. My jsme s bratrem byli vychováváni, že v domě máme povinnosti oba i co se úklidu a vaření týká. Proto pro mě potom byl šok, když jsem se seznámila s muži, kteří jsou zvyklí z domova na mama servis a tak nějak předokládají, že jejich partnerka v tom bude pokračovat - bude vařit, prát, uklízet, chodit na nákupy. A oni jenom zasednou ke stolu a budou obslouženi.

I moje kamarádky mají takové zkušenosti, kdy jim partner třeba řekne, že praní přece není práce, že to za ně vypere pračka atd.

Neříkám, že jsou takoví všichni muži po 30 viz. můj bratr, který je z domova prostě zvyklý pomáhat.

Samozřejmě, vím že se najdou i ženy, které po 30 bydlí u rodičů, ale neznám takovou ženu, která i když bydlí u rodičů by nevařila a nestarala se o domácnost.

A nakonec není pravda, že když muž bydlí po 30 u rodičů, že čeká pouze na partnerku a pak se změní. Mám kamaráda, kterému je už 35let, bydlí s maminkou a přestože má přítelkyni už asi 5let, na odstěhování od maminky to nevypadá. Jiná má kamáradka byla s přítelem 8let a on se prostě nemohl od maminky odtrhnout, takže se s ním rozešla...

1 0
možnosti
TK

Ale praní vážně není žádná práce. ;-) Nastrkat prádlo do pračky a za hodinu do sušičky, to je spíš zábava. Následné uklízení prádla na záhadná místa, to už je horší. Ale chlap přece nemůže vědět, kam co patři. ;-)

1 1
možnosti
AN

To co se děje u Vás ve třídě je úplně normální, prostě zkouší co si mohou dovolit a Vy nemáte přirozenou autoritu. To se podaří jen malé části kantorů. Navíc, v tomto věku je projev hulváctví jakousi formou dvoření se Vám, nechápu, že tohle Vám uniká. S tím chlapstvím je to ještě jednodušší. Feministky, sufražetky, aktivistky, tím vším masírují na "volném trhu" neudatelné ženy mužskou populaci, kterou nenávidí a mstí se. Nyní navíc MeToo zmobilizoval společnost k naprosté hysterii. Hérečka, která na základě dobrovolnosti a předem známých kritérií vleze producentovi do postele, což odstartuje její kariéru, se po 30-ti letech pohoršuje a na sklonku kariéry využívá další možnost zviditelnit se, když ve filmu to již nejde. Ženský svět směřuje pod vedením aktivistického hnutí k mužským robotům a spermobance. Vztah s živým a normálním mužem bude z oblasti sci-fi a vlastně, dobře Vám tak. :-P

7 2
možnosti
TK

Nemůžu souhlasit s poslední větou. Byl to muž, který svým podnikánïm, průmyslovou revolucí a světovými válkami vyhnal ženy od sporáků k výrobním linkám.Byla to jeho honba po penězích a bezpracném životě. Výše zmíněné způsobilo, že po ženách se začalo chtít, aby krom všech prací kolem dětí, rodiny a domácnosti ještě chodily vydělávat jako muži. Tak se nedivte, že se podle toho chovají. Navíc to o čem mluvíte vy, je jen pár trhlých aktivistek. Většina žen se k nim nehlásí a koukají na to stejně nechápavě jako my.

2 0
možnosti
JK

Co z úloh muže jsou jen nablískané lži, aby šel Vašek s pány na led? Vojna určitě.

0 0
možnosti
  • Počet článků 62
  • Celková karma 26,45
  • Průměrná čtenost 8597x
Středoškolská učitelka, dvojnásobná maminka, kuchařka, vášnivá čtenářka, filmová fanynka.

Postřehy z mé učitelské praxe můžete najít na: 

https://open.spotify.com/show/4OctaK4a1JD7eT2hTJx5CJ?si=0a9ecd2fe2ff48fe

https://www.facebook.com/Ucitelsky.denicek/

https://www.facebook.com/lucie.tykalova

http://instagram.com/lucka_tykalka

Seznam rubrik