Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

A ty otázky jste "vybírala" z dotazů studentů, nebo opsala z materiálů tzv. "Pražské kavárny"? Já jen, že dotazy studentů by mohly být originálnější.....

1 2
možnosti
DN

Prezident Zeman byl zvolen v přímé volbě (bez lobování) nezanedbatelným počtem hlasů a s nezanedbatelným rozdílem hlasů protikandidáta. Prezident Havel byl zvolen parlamentem s většinou 1 ! hlasu, a to jeden negativní poslanec byl v den volby zatčen a propuštěn bez obvinění po volbě - jako slušný prezident proslul mimo jiné několika amnestiemi a stovkami monarchistických milostí a také humanitárním bombardování nikoli dle rozhodnutí OSN i dalšími "humanitními" podporami šíření demokracie ve světě. U Václava Klause to bylo obdobné včetně proslulé závěrečné amnestie velkotunelářství - jeho zásluhu o vznik dříve ani ve světě neznámého pojmu tunelování nelze popřít. Ale byl to velmi slušný člověk, takřka "arbitr eleganciáre".

1 4
možnosti
DH

Tak jim poraďte, ať si přečtou komentář Martina Fendrycha, ušetříte si námahu s vysvětlováním: http://nazory.aktualne.cz/komentare/zeman-stve-policii-proti-svobodomyslnym-obcanum/r~408fa386014511e6bf6f002590604f2e/

1 0
možnosti
Foto

Vážená paní Tykalová, pokud nedokážete svým žákum vysvětlit, tak banální věc jakou je skutečnost, že lidé (i někteří z rodičů vašich žáků a někteří učitelé) si v přímé volbě zvolili za prezidenta pana Zemana, tak byste se měla zamyslet nad svojí další profesní dráhou.

Pokud žákum nedokážete vysvětlit princip voleb a přímé volby prezidenta, tak jak asi bude vypadat váš výklad k slovní úloze z matemetiky nebo k obsahu básničky nebo knihy (Co tím chtěl básník říci :-).

5 4
možnosti
LN

L79u77m86i14r 79N19o10v71a40k

18. 4. 2016 12:59

[>-]VR^ je to těžký a pravda, prezident je hulvát a ještě se tím vychloubá... pravdou ale je, že existuje vysvětlení: milé děti, podívejte se na prezidenta a považte, že si ho zvolili lidé jako svého reprezentanta proto, že on je stejný jako oni. chcete-li situaci změnit a mít lepšího prezidenta, musíte změnit národ, sami sebe... učte se pořádně a žijte kulturně, jinak dopadnete jako on a v cizině se nám budou posmívat a dívat se na nás jako na lidi, kteří si nevychovaně zapálí kdekoliv, mluví sprostě a urážlivě bez respektu k ostatním... to vzdělaný člověk nedělá...

7 5
možnosti
Foto

Vážená paní učitelko.Nevíte-li si rady jak odpovědět studentům na výše zmíněné otázky,změňte zaměstnání.Nebo alespoň předmět,který učíte.Chcete-li kritizovat hlavu státu demokraticky zvolenou většinou voličů,netahejte do toho studenty!

11 10
možnosti
Foto

Autorka si protiřečí, kritizuje Zemana za to, že doporučuje kouření a alkohol a obdivuje Václava Havla. Ten měl ale propitá játra a kouřit přestal po vážné operaci plic.

Havel si zaslouží úctu jako dramatik některých her. Odcházení bylo zahraniční kritikou sepsuto. Dále za boj za demokratizaci svobody projevu. Ale nelze jej klást za vzor boje proti alkoholismu a kouření.

7 4
možnosti
FS

Pokud učíte společenské vědy takto "angažovaně", pak by moje dítě muselo školu opustit! Propagandistické pojetí vysvětlování dějin, až již zleva nebo zprava, by nemělo mít ve škole místo.

8 5
možnosti
PM

Držím vám palce.

9 7
možnosti
  • Počet článků 62
  • Celková karma 26,45
  • Průměrná čtenost 8597x
Středoškolská učitelka, dvojnásobná maminka, kuchařka, vášnivá čtenářka, filmová fanynka.

Postřehy z mé učitelské praxe můžete najít na: 

https://open.spotify.com/show/4OctaK4a1JD7eT2hTJx5CJ?si=0a9ecd2fe2ff48fe

https://www.facebook.com/Ucitelsky.denicek/

https://www.facebook.com/lucie.tykalova

http://instagram.com/lucka_tykalka

Seznam rubrik