Jak to chodí na internetových seznamkách aneb Proč se bojíme říkat pravdu?

Na internetových seznamkách se pohybuji zhruba rok. Seznámit se tam s někým normálním, či tam dokonce najít vztah je téměř nemožné, ovšem z psychologického a sociologického hlediska jde o velmi zajímavý fenomén.

V mých (téměř) šestatřiceti letech je přirozených příležitostí k seznámení velmi málo, proto jsem si do mobilu nainstalovala seznamovací aplikaci, vytvořila si profil, přidala pár povedených fotek obličeje a čekala, co se bude dít. Když se to celé spustilo, musela jsem si pozorně přečíst všeobecné podmínky k používání aplikace, protože jsem nabyla dojmu, že jsem omylem vlezla na nějakou pornoseznamku. Uvedu pár příkladů první věty, kterou dotyční se mnou zahájili konverzaci, v závorce uvádím jejich věk:

- Chceš píchat? (22 let) 

- Ahoj, jsi sexy, ráda velké? (25 let)

- Ahoj, hledám ženu, co by si ráda zadováděla s kolouškem a přiučila mě. (23 let)

- Ahoj, půjdeš se mnou do sauny? (29 let)

- Ahoj, nechci vypadat jako úchyl, ale chci ti to udělat. (26 let)

- Hmmm, milf... (26 let)

- 26/7 cm. Co ty na to? (22 let)

Celá vykulená jsem si řekla, že to mám asi za to, že jako jeden z požadavků na budoucího partnera jsem uvedla upřímnost. Ale stejně mi vrtalo hlavou, že tito mladíčci napíší tyhle zvrácenosti osobě, která má na profilu pouze obličej. Co asi musí zažívat slečny, dívky, paní, které mají na profilu, nedejbože,výstřih?

Kladla jsem si spoustu dalších otázek. Je možné, že na tyto řeči některá zabere? Podle mě je to vyloučené. Pánové zřejmě vychází z předpokladu, že žena 35+ má nouzi o sex a chce nějakého zajíčka. Pravděpodobně si vůbec nepřipouští, že ženy tam hledají spíše vztah a nikoli jednorázové povyražení (samozřejmě nemohu mluvit za všechny ženy). Tady ovšem nastává zásadní rozpor ve vnímání funkce oné aplikace. Ale co, každý chce něco jiného, je to přece přirozené, zatím jsem to nevzdala.

Po této zkušenosti jsem si nastavila věk u mužů nad 30 let (a nainstalovala si ještě jednu aplikaci). Nebylo to ale o nic lepší. Ale ti starší už na to šli fikaněji. Většinou říkali, že vlastně neví, co hledají, že to se teprve uvidí. Když došlo ke schůzce, tak ve dvou třetinách případů z nich vypadlo, že hledají milenku, protože jsou v nějakém nefunkčním vztahu, který ale nechtějí rozbíjet kvůli dětem, hypotéce či kvůli dalším, nejrůznějším, důvodům. Přesto to byli většinou fajn chlapi, se kterými jsem si měla co říct, a s mnohými jsem dodnes v normálním, obyčejném, kamarádském kontaktu. 

Na základě mého ročního pozorování mohu označit ještě jednu skupinu mužů, pohybujících se na seznamkách, které jsem si pojmenovala jako "blokátory". A ti mi pijí krev úplně nejvíc. Poznala jsem jich pět, všichni byli podobného věku jako já, kolem té pětatřicítky. Většinou jsme si dlouho psali, poté došlo k několika schůzkám, vše vypadalo ideálně. Všichni byli nezadaní a bezdětní. A najednou to přišlo. Zablokovali si mě. Všude. Na Facebooku, na WhatsAppu, na mobilu. Zmizeli ze světa. Nebo lépe řečeno, mě nechali zmizet z toho svého. Bez slovíčka vysvětlení. Když jsem to zažila poprvé, myslela jsem si, že jde o omyl a absolutně jsem to nechápala. Nestojím tomu dotyčnému ani za to, aby mi řekl: "Promiň, nějak to nevidím. Asi nejsi ta pravá."? Zvlášť, když už jsme spolu něco prožili..... Když se mi to stalo podruhé, potřetí, počtvrté, skousla jsem to. Neznala jsem je natolik, abych z toho byla zhroucená. Naučila jsem se mužům nedůvěřovat.

Ale pátý případ, ten mě zabolel hodně. Určitě to bylo moje největší životní zklamání. Psali jsme si osm měsíců, sdíleli jsme spolu i hodně intimní tajemství, plánovali jsme dovolenou, společné akce v létě. Měl přijet za mnou, čekala jsem na něj, bála jsem se, že se mu něco stalo a zase jsem dostala tuto "facku". Pořád o tom přemýšlím, určitě nedělám všechno dobře, nejsem ideální, ale i když jsem hodně sebekritická, tak si myslím, že jsem si to nezasloužila, Nikdo si nic takového nezaslouží, podle mého názoru je to neomluvitelné. Proč se bojíme říkat pravdu?

Já tedy na internetové seznamce vztah nenašla (i když teď možná...ale nechci to zakřiknout), ale milé dámy, zkuste to, určitě narazíte na mladé, nadržené zajíčky nebo na muže, pro které nikdy nebudete tou první, nejvíce milovanou. Ale já Vám nejvíce přeji to, abyste nenarazily na "blokátory", na zbabělce, kteří nemají koule (pardon, přiléhavější označení mě nenapadá) říct pravdu do očí.

Teď si jdu účet na seznamce slavnostně smazat. 

Autor: Lucie Tučková | čtvrtek 11.5.2017 22:15 | karma článku: 35,28 | přečteno: 4611x
  • Počet článků 62
  • Celková karma 26,45
  • Průměrná čtenost 8597x
Středoškolská učitelka, dvojnásobná maminka, kuchařka, vášnivá čtenářka, filmová fanynka.

Postřehy z mé učitelské praxe můžete najít na: 

https://open.spotify.com/show/4OctaK4a1JD7eT2hTJx5CJ?si=0a9ecd2fe2ff48fe

https://www.facebook.com/Ucitelsky.denicek/

https://www.facebook.com/lucie.tykalova

http://instagram.com/lucka_tykalka

Seznam rubrik