Arogantní kuchařka Kamu

18. 08. 2021 10:45:06
Kamila Rundusová alias kuchařka Kamu dala na svůj instagramový účet recept na cuketové rolky a přidala k němu fotku, která nebyla její. To jí fanoušci vyčetli. Kamu natočila vysvětlující video. Dost arogantní video.

Kuchařku Kamu moc dobře neznám, v knihkupectví jsem kdysi prolistovala její Nejbarevnější kuchařku, která byla moc hezky udělaná, líbily se mi právě fotky jídel. Vím, že si dává záležet na vizuální prezentaci pokrmů, na jejím Instagramu jsou opravdu krásné a inspirující fotky. Kromě jídel sdílí na Instagramu také svoje těžkosti s prsními implantáty. Nechala si udělat nová prsa, a potom měla nějaký divný pocit, že má v těle něco cizího, tak si je zase nechala vyndat a náležitě to zdokumentovala, aby šla příkladem všem ženám, které udělaly tu samou pitomost. K tomu přidala samozřejmě milion řečí ve stylu, že se hlavně musí poslouchat své tělo, najít svoje ženství a takové ty bláboly, které jsou teď v módě. Kamu má na Instagramu v současné chvíli 324 000 sledujících, což z ní činí poměrně vlivnou osobu pohybující se na sociálních sítích.

Když jsem zaznamenala "kauzu s ukradenou fotkou", říkala jsem si, zase nějaký bulvární novinář nemá v létě co dělat a řeší blbosti. Kamu zapomněla u fotky uvést, že jde o ilustrační foto. Může se to stát. Mohla se tedy omluvit, uvést věci na pravou míru a bylo by všechno v pořádku. Kamu ve videu tvrdí, že za licenci k fotce zaplatila 100 dolarů, a tím podpořila jiného umělce. OK, dává to smysl, ale neudělala by mu větší službu onomu umělci tím, že by ho u té fotky označila? To instagramoví influenceři běžně dělají, když chtějí někoho zviditelnit. A funguje to, zvlášť když mají několik set tisíc followerů. Podívala jsem se tedy na Instagram a na video, které Kamu natočila jako reakci na záležitost s cuketovou fotkou. Ovšem takovou přehlídku arogantních blábolů jsem dlouho neslyšela. Kamu svaluje vinu na všechny okolo, ona sama podle jejích slov nic špatného neudělala. Nechápe ten hejt, který se strhnul. Potom mluví o negaci a hnusu ve společnosti, který odsuzuje, protože důležitá je přece láska a vesmír, načež obratem řekne, že jí jsou její fanoušci vlastně úplně jedno a že je nemilosrdně zablokuje. Taky povídá o tom, jak ona pořád maká (v současnosti píše na Kostarice kuchařku, která měla vyjít už před tři čtvrtě rokem), čímž vlastně dává najevo, že její fanoušci asi o práci nikdy nezavadili. Taky ji prý vůbec nezajímá sláva a počty followerů a je přesvědčená, že ji všichni závidí její skvělý a úžasný život. Zkrátka sebestřednost a pohrdání lidmi s jiným názorem z jejího příspěvku jenom čiší.

Není ale rozdíl mezi hejtem a konstruktivní kritikou? Přece někdy kritizujeme i lidi, které máme rádi a nemyslíme to špatně. Chceme, aby se zamysleli nad naším názorem. Proč je tak těžké říct, že jsem udělal chybu a že se omlouvám?

Snad Kamu dopíše kuchařku, určitě bude pěkná a bude stát za to. Já si ji ale nekoupím.

Autor: Lucie Tučková | středa 18.8.2021 10:45 | karma článku: 44.40 | přečteno: 13583x

Další články blogera

Lucie Tučková

Mám staré vaječníky i dělohu aneb Ano, skloubit mateřství a práci je peklo!

Reaguji na proslov z předávání Českých lvů, který pronesla oceněná režisérka Daria Kascheeva, jehož smyslem bylo poukázat na konflikt sociálních rolí matky a tvůrkyně. Jako matka musím říct, že její obavy jsou opodstatněné.

12.3.2024 v 15:53 | Karma článku: 26.20 | Přečteno: 1289 | Diskuse

Lucie Tučková

Největší problém českého školství? Přezouvání!

Už na začátku 80. let vznikl film Bota jménem Melichar, jehož jedním z témat je školní přezouvání. Mysleli jste si, že jde o nadsázku? Bohužel vás vyvedu z omylu. Přezouvání se ve školách řeší i čtyřicet let poté pořád stejně.

17.6.2023 v 15:15 | Karma článku: 38.23 | Přečteno: 6002 | Diskuse

Lucie Tučková

Pane Lacino, nemám dům se zahradou, chci jenom kvalitní vzdělání pro své děti!

Jsem máma dvou dětí, z nichž jedno půjde v září do školky a druhé příští rok čekají přijímačky na střední školu. Jaký stres to s sebou přináší, asi nemusím zmiňovat. Když slyším komentáře politiků, otevírá se mi kudla v kapse.

31.5.2023 v 11:34 | Karma článku: 42.97 | Přečteno: 5476 | Diskuse

Lucie Tučková

Nejkrásnější dárek k MDŽ? Konec Zemana na Hradě!

Jsem ráda, že deset let prezidentování Miloše Zemana je u konce, protože končí deset let lží, vulgarit a nenávisti, které jsme museli snášet od člověka, který měl proti těmto ošklivostem bojovat.

9.3.2023 v 10:59 | Karma článku: 41.68 | Přečteno: 3313 |

Další články z rubriky Společnost

Ladislav Pokorný

Vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že v Česku se už žije líp

Pan premiér se v médiích opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost by však bylo vhodné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou.

28.3.2024 v 16:51 | Karma článku: 34.23 | Přečteno: 596 | Diskuse

Jan Pražák

Mají mít staří lidé přednost?

Ráno jsem vstala levou nohou. Začalo to už předchozí večer, vnučka mi říkala do telefonu, že tam u nich přepadl nějaký mladý mizera staříka, který sotva chodil. Okradl ho a srazil na zem, až si ten pán pohmoždil ruku a odřel tvář.

28.3.2024 v 14:34 | Karma článku: 29.31 | Přečteno: 2078 | Diskuse

Jan Ziegler

Komunistický guru Marx byl vykořisťovatelem a hrubým člověkem

Na zakladateli vědeckého socialismu toho nebylo moc vědeckého a dělníky vůbec nemusel. Viděl v nich pouze nástroje (užitečné idioty), které svrhnou kapitalismus. Nenáviděl Židy a Slovany včetně Čechů.

28.3.2024 v 13:30 | Karma článku: 16.81 | Přečteno: 294 | Diskuse

Rudolf Pekař

Bacha na sváteční cyklisty

Začátek jara přináší nejen kvetoucí přírodu, ale také návrat cyklistů na silnice. Bohužel, spolu s nimi se objevují i tzv. sváteční cyklisté, kteří se chovají neopatrně a nezodpovědně.

28.3.2024 v 12:17 | Karma článku: 6.33 | Přečteno: 211 | Diskuse

Tomáš Vodvářka

Velký pátek jako příležitost

Už několik let je v "portfoliu" státních svátků i Velký pátek, který by mohl být vhodnou příležitostí k uvědomění si tzv. evropských hodnot, s nimiž se poslední léta mediálně žongluje.

28.3.2024 v 9:34 | Karma článku: 18.67 | Přečteno: 276 | Diskuse
Počet článků 62 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 8596

Středoškolská učitelka, dvojnásobná maminka, kuchařka, vášnivá čtenářka, filmová fanynka.

Postřehy z mé učitelské praxe můžete najít na: 

https://open.spotify.com/show/4OctaK4a1JD7eT2hTJx5CJ?si=0a9ecd2fe2ff48fe

https://www.facebook.com/Ucitelsky.denicek/

https://www.facebook.com/lucie.tykalova

http://instagram.com/lucka_tykalka

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...