Tomáš Řepka pořádá besedy v dětských domovech a školách. To jako vážně?

11. 02. 2020 12:07:55
Tomáš Řepka, kterého nedávno propustili z vězení, kde si odpykával trest za zpronevěru a poškození práv své exmanželky, nyní pořádá besedy ve školách, dětských domovech a nápravných zařízeních, což vnímám jako nebetyčnou drzost.

Dnes jsem na Instagramu zahlédla upozornění na besedy konané Tomášem Řepkou s odkazem na jeho internetové stránky tomasrepka.com, a tak jsem si stránky s nabídkou besed prostudovala. Nejvíc mě pobavil citát: „NESUĎTE MNE PODLE MÝCH ÚSPĚCHŮ, ALE PODLE POČTU PÁDŮ, PO KTERÝCH JSEM DOKÁZAL VSTÁT ZNOVU NA NOHY.“ /Nelson Mandela/ (zkopírováno z: http://tomasrepka.com). Srovnávat Řepkův život s Nelsonem Mandelou je přinejmenším úsměvné, ale v kontextu fotbalistova počínání to moc k smíchu není.

Tomáš Řepka byl jistě velmi dobrý fotbalista, jinak by nehrál v takových klubech jako je anglický West Ham nebo italská Fiorentina. Během jeho kariéry o něm bylo slyšet nejenom díky jeho sportovním úspěchům, ale také díky jeho nesportovnímu chování. Evidentně se nedokázal ovládat a měl velké problémy s disciplínou. Největší průšvihy ale natropil v osobním životě, všem svým třem dětem dluží nehorázné částky na výživném, byl odsouzen za zpronevěru a svou bývalou manželku, matku svého syna, šikanoval prostřednictvím pornoinzerátu, který si objednal společně se svou partnerkou Kateřinou Kristelovou. Právě kvůli ní možná spadl do mnoha těchto průšivhů, jak říkají ti, kteří bývalého fotbalistu znali dříve. Podle nich je Tomáš Řepka v jádru hodný, ale velmi lehce ovlivnitelný člověk. Těžko říct, jak to je, i když moje osobní zkušenost by tuto teorii podporovala. Jednou jsem oba dva potkala na ulici a Kristelová se k Řepkovi chovala jako k malému dítěti, z této situace bylo jasně vidět, kdo v tomto páru hraje prim. Na druhou stranu hodný člověk se o své děti většinou stará a nevykašle se na ně, nedělá finanční podvody a nešikanuje své bývalé manželky.

Co se týká nabízených besed, jejich cílem je podle Řepkovy internetové stránky (citované v úvodu článku) motivace a inspirace při překonávání překážek osobních či životních (osobně nechápu rozdíl mezi osobními a životními překážkami). Dále stránka konstatuje, že Tomáš zvítězil v náročné rovině výzev, kterými jsou ty životní. Zajímalo by mě, co se tím přesně myslí, že zvítězil, když byl nepodmíněně odsouzen a strávil půl roku ve vězení. Důležité je také podle Řepky bojovat a nevzdávat se, což je asi každému jasné, ale podstata jeho boje mi nějak uniká. Co vybojoval? Rozfrcané miliony, exekuce, dluhy na výživném, vězení nebo snad Kristelovou? Na stránce se dále dočteme, že kus Rebela (ano s velkým R) v něm zůstal a navždy bude. Je to prý zajímavý X-Faktor (ano s velkým F), který přitahuje davy a dělá z něj jednu z nejsledovanějších a nejdiskutovanějších osob u nás. Spíš bych řekla, že jde o (pro mě nepochopitelnou) vlastnost široké veřejnosti upírat svou pozornost na lidi, kteří si ji absolutně nezaslouží.

Většina lidí si zaslouží druhou šanci, to je jasná věc, každý může v životě udělat chybu, může někomu ublížit, a poséze se z toho poučit a nějak s tou chybou pracovat. Ale u pana Řepky je těch chyb už nějak moc, a podle mého názoru by měl přemýšlet, jak své chyby napravit. Já osobně být na jeho místě, chodím kanálama (jak se tak hezky česky říká). Řepkova partnerka Kistelová však zahlcuje svůj Instagram fotkami z luxusních dovolených a večeří a samozřejmě nezapomíná propagovat svého partnera, sama se tituluje jako paní Řepková. Je to pochopitelně její věc, ale není to přinejmenším nevkusné?

Nedovedu si představit, že bych jako učitelka objednala tuto besedu do školy. Ptám se, co by si z ní žáci mohli odnést? Čím by je osobnost pana Řepky mohla obohatit? Přála bych si, aby se vrátily ty doby, kdy se na besedy do škol zvaly opravdové osobnosti hodné úcty jako například pamětníci druhé světové války, vědci, spisovatelé, bojovníci proti komunismu apod. (Je mi jasné, že doba se mění a pamětníci druhé světové války už téměř nežijí).

Autor: Lucie Tučková | úterý 11.2.2020 12:07 | karma článku: 46.78 | přečteno: 14871x

Další články blogera

Lucie Tučková

Mám staré vaječníky i dělohu aneb Ano, skloubit mateřství a práci je peklo!

Reaguji na proslov z předávání Českých lvů, který pronesla oceněná režisérka Daria Kascheeva, jehož smyslem bylo poukázat na konflikt sociálních rolí matky a tvůrkyně. Jako matka musím říct, že její obavy jsou opodstatněné.

12.3.2024 v 15:53 | Karma článku: 26.20 | Přečteno: 1289 | Diskuse

Lucie Tučková

Největší problém českého školství? Přezouvání!

Už na začátku 80. let vznikl film Bota jménem Melichar, jehož jedním z témat je školní přezouvání. Mysleli jste si, že jde o nadsázku? Bohužel vás vyvedu z omylu. Přezouvání se ve školách řeší i čtyřicet let poté pořád stejně.

17.6.2023 v 15:15 | Karma článku: 38.23 | Přečteno: 6002 | Diskuse

Lucie Tučková

Pane Lacino, nemám dům se zahradou, chci jenom kvalitní vzdělání pro své děti!

Jsem máma dvou dětí, z nichž jedno půjde v září do školky a druhé příští rok čekají přijímačky na střední školu. Jaký stres to s sebou přináší, asi nemusím zmiňovat. Když slyším komentáře politiků, otevírá se mi kudla v kapse.

31.5.2023 v 11:34 | Karma článku: 42.97 | Přečteno: 5476 | Diskuse

Lucie Tučková

Nejkrásnější dárek k MDŽ? Konec Zemana na Hradě!

Jsem ráda, že deset let prezidentování Miloše Zemana je u konce, protože končí deset let lží, vulgarit a nenávisti, které jsme museli snášet od člověka, který měl proti těmto ošklivostem bojovat.

9.3.2023 v 10:59 | Karma článku: 41.68 | Přečteno: 3313 |

Další články z rubriky Společnost

Ladislav Pokorný

Vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že v Česku se už žije líp

Pan premiér se v médiích opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost by však bylo vhodné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou.

28.3.2024 v 16:51 | Karma článku: 34.01 | Přečteno: 582 | Diskuse

Jan Pražák

Mají mít staří lidé přednost?

Ráno jsem vstala levou nohou. Začalo to už předchozí večer, vnučka mi říkala do telefonu, že tam u nich přepadl nějaký mladý mizera staříka, který sotva chodil. Okradl ho a srazil na zem, až si ten pán pohmoždil ruku a odřel tvář.

28.3.2024 v 14:34 | Karma článku: 29.31 | Přečteno: 2035 | Diskuse

Jan Ziegler

Komunistický guru Marx byl vykořisťovatelem a hrubým člověkem

Na zakladateli vědeckého socialismu toho nebylo moc vědeckého a dělníky vůbec nemusel. Viděl v nich pouze nástroje (užitečné idioty), které svrhnou kapitalismus. Nenáviděl Židy a Slovany včetně Čechů.

28.3.2024 v 13:30 | Karma článku: 16.78 | Přečteno: 291 | Diskuse

Rudolf Pekař

Bacha na sváteční cyklisty

Začátek jara přináší nejen kvetoucí přírodu, ale také návrat cyklistů na silnice. Bohužel, spolu s nimi se objevují i tzv. sváteční cyklisté, kteří se chovají neopatrně a nezodpovědně.

28.3.2024 v 12:17 | Karma článku: 6.32 | Přečteno: 208 | Diskuse

Tomáš Vodvářka

Velký pátek jako příležitost

Už několik let je v "portfoliu" státních svátků i Velký pátek, který by mohl být vhodnou příležitostí k uvědomění si tzv. evropských hodnot, s nimiž se poslední léta mediálně žongluje.

28.3.2024 v 9:34 | Karma článku: 18.46 | Přečteno: 274 | Diskuse
Počet článků 62 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 8596

Středoškolská učitelka, dvojnásobná maminka, kuchařka, vášnivá čtenářka, filmová fanynka.

Postřehy z mé učitelské praxe můžete najít na: 

https://open.spotify.com/show/4OctaK4a1JD7eT2hTJx5CJ?si=0a9ecd2fe2ff48fe

https://www.facebook.com/Ucitelsky.denicek/

https://www.facebook.com/lucie.tykalova

http://instagram.com/lucka_tykalka

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...